cover boek '12 regels voor opvoeden met autoriteit' (bron - De Blauwe Tijger) - Rob Lemeire (bron - Rob Lemeire)

PAL CAST

PAL CAST. “Voer uit wat je zegt, meen wat je zegt”, vertelt auteur Rob Lemeire

Stijn Derudder

Verantwoordelijkheid, beleefdheid, respect, dankbaarheid, doorzettingsvermogen en discipline. Het zijn maar enkele van de belangrijke concepten die ouders proberen mee te geven aan hun kinderen. Maar evident is dat allemaal niet meer. Als vader van twee kinderen raakte Rob Lemeire (1973) geïnteresseerd in opvoedingsmethoden. Hij zag om zich heen een gebrek aan structuur, discipline, liefde en zorgzaamheid in gezinnen. Om daar iets aan te doen, stelt Lemeire ‘opvoeding met autoriteit’ voor. Dat idee werkt hij uit met levensechte voorbeelden en handige adviezen.

De titel van zijn boek, ‘12 regels voor opvoeden met autoriteit’ (juli, 2023), doet meteen denken aan het boek ‘12 regels voor het leven’ (2018) van de Canadese psycholoog Jordan B. Peterson. “Toen ik voor het eerst hoorde over Jordan Peterson en zijn boek, was ik al bezig met de thema’s geluk, opvoeding en vaderschap. Maar hij was me dus voor met zijn boek (lacht)”, vertelt Lemeire. “Ik heb zijn boek gekocht en snel ingezien dat zijn aanpak heel verschillend was. Ik wou heel praktische regels opstellen, terwijl hij een veeleer filosoferende aanpak had.”

Beluister hieronder het volledige interview.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “PAL CAST. “Voer uit wat je zegt, meen wat je zegt”, vertelt auteur Rob Lemeire”

  1. ik heb ooit nog een stuk vertaald uit het Grieks met de titel”opvoeden met de plak”.Vandaag mag men nog niet lelijk kijken of zotte tinne hemmerechts komt zich moeien of een ander links groene idioot.Men ziet tot waarnaartoe dit heeft gelijd(ei) en alzeker bij de jonge mohammedjes en saïdtjes die zelfs de politie aanvallen.

  2. Hey, tof dat Rob graag Jordan Peterson citeert. Echter heeft Jordan Peterson het expliciet over het foute gebruik van het woord respect. Je kan niet dwingen om iemand te respecteren of respect uit te delen als koekjes, dat verlaagt de waarde vh woord respect. Wat Rob bedoelt is algemeen fatsoen, en je hanteert het ongeacht je respect hebt voor iemand of niet. Voor Rob:
    Typ “you can’t force me to respect you Jordan Peterson” bij Google of YouTube. Heel belangrijk dat mensen mekaar goed begrijpen.

Plaats een reactie

Delen