Taliban willen stropdassen verbieden: "Symbool voor christelijk kruis"

Mohammad Hashim Shaheed Wror. Schermafbeelding: Twitter

Uncategorized

Taliban willen stropdassen verbieden: “Symbool voor christelijk kruis”

Anton Schelfaut

Een stropdas staat symbool voor het christelijke of Latijnse kruis, en moet bijgevolg worden verboden. Dat heeft een functionaris van de taliban gezegd in een toespraak die werd uitgezonden door de Afghaanse televisiezender Tolo TV.

Mohammad Hashim Shaheed Wror staat aan het hoofd van het departement dat het religieuze beleid van de Afghaanse regering bepaalt. Afghaanse ingenieurs, dokters of televisiepresentatoren die een stropdas dragen, kunnen voor hem niet door de beugel. Dat heeft hij gezegd in een toespraak op de Afghaanse televisiezender Tolo TV.

Voor hem bestaat er geen twijfel over de achterliggende betekenis van een stropdas. “Die symboliseert het kruis. In de sharia (islamitisch recht, red.) wordt bevolen dat je het kapotmaakt en verwijdert”, legde hij uit. “Het kruis is een symbool van heidenen. Het staat symbool voor Jezus Christus. Ze zeggen dat hij zo werd opgehangen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

14 gedachten over “Taliban willen stropdassen verbieden: “Symbool voor christelijk kruis””

  1. De stropdas is niet het symbool van het kruis, hij is het symbool van de elegantie van de westerse man. Daarom wordt het dragen ervan door de linkse elites ontmoedigd, vooral in landen waar het begrip identiteit verdacht wordt gemaakt. Vlaanderen, waar de linkse cultuur tirannie alles in zijn greep heeft, is hier een sprekend voorbeeld van. Vlamingen moeten immers boertig, lomp, vulgair, zonder enige verfijning zijn, nietwaar…Liever de barbaarse drank-en drugsfestivals van Tomorrowland, Pukkelpop, enz.
    Vergelijk de kledij van de meeste onze parlementsleden even met die van hun Nederlandse of Italiaanse collega’s. Dan merkt u hoe erg het gesteld is. Het uiterlijk is dikwijls een spiegel van het innerlijk. Hebben sommigen nog wel een fierheid en een authentieke persoonlijkheid, of zijn het zielloze media-popjes, die zich platleggen voor de domste mode-grillen, wat hun absolute leegheid alleen maar bevestigt.
    De stropdas betekent elegantie. Je moet hem wel weten te dragen, de stoffen en de kleuren uitkiezen en weten in harmonie te brengen met het hemd en het vest. Voor sommigen is dat nu eenmaal al veel te moeilijk!

  2. Jezus Christus opgehangen? Volgens mijn Bijbel werd Hij gekruisigd, of heb ik iets gemist? In ieder geval, voor één keertje ben ik het eens met de Taliban: ik vind ook dat niet-westerlingen geen stropdassen zouden mogen dragen. Blanken worden steevast gecancelled als ze dreadlocks dragen of rap of reggaemuziek spelen, dat is volgens de wokemeute “cultural appropriation”. Wel, als dat zo is, dan geldt dat ook in de andere richting.

  3. Een stropdas staat symbool voor het christelijke of Latijnse kruis, en moet bijgevolg worden verboden (sic). Voor een goed begrip in Afghanistan. Geen probleem als de symbolen van de Islam op hun beurt verdwijnen in de joods-christelijke naties.

  4. Als we in het Westen nu eens onze normen en waarden zouden verdedigen als deze kerels, in plaats van knievallen te maken voor de fundamentalistische Islam (o.a. hoofddoeken), zou dat nu eens geen zoden aan de dijk brengen.

  5. Taliban in Vlaamse rand rond Brussel. Vandaag bediend in Standaard boekhandel door jonge moslima aan de kassa in uniform. Pure religieuze provocatie. Waarom moeten christenen, vrijzinnigen e.a. groepen altijd provocaties van islam radicalen op de werkvloer en in handelszaken gedogen? Vanaf heden boycot ik die winkel.

Plaats een reactie

Delen