33 weken volledig betaald transitieverlof voor medewerkers bol.com

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

33 weken volledig betaald transitieverlof voor medewerkers bol.com

Anton Schelfaut

Medewerkers van bol.com die van geslacht willen veranderen, kunnen voortaan 33 weken transitieverlof met behoud van salaris krijgen. Dat meldt de Nederlandse webwinkel in een persmededeling.

Naast het transitieverlof bevat het nieuwe beleid van bol.com ten aanzien van transgender medewerkers ook praktische tips voor collega’s en managers om de juiste ondersteuning te kunnen bieden. Bol.com wijst er in het persbericht op dat 1 op de 20 Nederlanders het gevoel heeft dat zijn of haar geslacht niet bij zijn of haar identiteit past. “Sommigen van hen kiezen ervoor om lichamelijk te veranderen, zodat hun geslacht overeenkomt met hun gevoel van identiteit”, klinkt het.

Bol.com wil zich naar eigen zeggen inzetten voor een diverse en inclusieve maatschappij. Die start volgens de Nederlandse webwinkel bij bewustwording bij en beleid voor eigen medewerkers. Zo maakt bol.com gebruik van aanwervingskantoren die gespecialiseerd zijn in bicultureel talent, waakt het bedrijf erover dat er geen gendergerelateerde loonkloof kan ontstaan en is er oog voor neurodiversiteit (bijvoorbeeld ADHD, dyscalculie, dyslexie, hoogsensitiviteit en hoogbegaafdheid).

Bewustwording

Tot slot wil het bedrijf zijn medewerkers bewust maken van feestdagen die in Nederland en België minder bekend zijn, zoals Keti Koti. Medewerkers van bol.com kunnen een feestdag ook inruilen voor een andere. Zo kunnen ze ervoor kiezen om tijdens de kerstperiode door te werken, zodat ze tijdens het Suikerfeest vrij zijn.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

20 gedachten over “33 weken volledig betaald transitieverlof voor medewerkers bol.com”

  1. OK. Af en toe koop ik 2e hands boeken, via De Slegte, Boekenbalie, Boekwinkeltjes, etc. … Ooit heb ik er ’s een bij bol.com gekocht (omdat ik het niet direct elders kon vinden), uitgerekend “Wokeland : Hoe een radicale voorhoede vat kreeg op de samenleving” van Coen de Jong ! De reviews van dit boek op bol.com liegen er niet om, en eentje merkt fijntjes op “Helaas bewijst BOL.COM het gelijk van de schrijver door voor dit boek deze waarschuwing te plaatsen”, en een andere zegt dan weer “Bol.com komt vermoedelijk ook voor in de volgende druk, gezien de waarschuwing voor racisme die in het boek zou voorkomen”. Inderdaad, onder de specificaties schrijft bol.com : “Dit boek bevat mogelijk kwetsend taalgebruik of stereotypering van mensen of culturen.” Dus beste mensen, goed voor één keer, maar voor de rest nooit meer met bol.com, voor niks meer. GO WOKE AND GET BROKE.

  2. Geen enkel bedrijf kan op grote schaal 33 weken betaald verlof geven, zonder verlieslatend te worden, laat staan dat het de hetze in haar personeelsbestand overleeft. Er zijn enkele mogelijkheden.
    1. De overheid en de bedrijven die monopolie uitoefenden tijdens de pandemie, spelen onder
    één hoedje. De overheid drukt beleid door in grote bedrijven in ruil voor marktmonopolie v postorderbedrijven. De supermarkten pushen consumptie door allerhande regeltjes zoals verplichte winkelkarren met steun vd overheid en schakelen de kleine zelfstandigen uit voor de overheid. De maffia praktijken verspreiden zich in alle aspecten van onze economie.
    2. Het doel van de pandemie was marktverstoring van vraag en aanbod. Er was goedkoop vastgoed beschikbaar tijdens de pandemie omdat men moedwillig burgers uitmoordde met experimentele injecties. De rijken hebben nu dat vastgoed verkocht en vervelen zich en gaan moedwillig woke introduceren in bedrijven om ze te kelderen en daarna op te kopen. De woke activisten in kaderfuncties zijn betaald door de rijken ipv de overheid en moeten moedwillig bedrijven kelderen in ruil voor geld.

    Hey, kom dan met betere theorieën als je denkt dat ik gek ben.

  3. bol.com weigert de koran uit zijn assortiment te nemen en is voor mij een grondige reden om daar nooit meer te kopen, bol.com zet dus aan tot haat tgo de niet gelovigen. Koran 2/24 : “Hoed u voor het vuur dat voor de ongelovigen is bestemd en als brandstof gebruiken we mensen en stenen.”

  4. De waanzin begint stilaan eenzame hoogte te bereiken. Stel je voor, na 33 weken zit er plots een varken naast je en iets verder een ezel met roze oren.
    Komt dan thuis en je partner vraagt, hoe was je dagje op het werk schat?
    En op het einde van dat gesprek moet je nog geloofwaardig overkomen, begin er maar eens aan !
    Wat leven we toch in boeiende tijden.

  5. Gelukkig is het merendeel van hun medewerkers allochtoon of Oostblokker. Die zijn nog niet gebrainwasht door onze beste alfabetvrienden :+)
    Ze zullen dus niet al teveel moeten dokken.

  6. En mensen die het moeilijk hebben door ziekte (kanker, ALS,…) krijgen zij ook dit verlof, of mogen zij die het echt zouden kunnen gebruiken terug ontploffen? Woke, is de ziekte van de eeuw blijkbaar, allen mentaal geschift…Als bol ooit failliet gaat hebben ze dit enkel aan zichzelf te danken. Man man toch, wat een waanzinnige wereld, alles moet er zo in gedramd worden zodat die enkele klojo’s zouden geaccepteerd worden…, voor mij is dit communisme, pfff

  7. Dit is helaas de bad truth, wanneer zullen jongeren inzien dat hun toekomst op het spel staat en er proberen iets aan te veranderen, men kan niet blijven jammeren over de gevolgen van de oorzaken welke men aanbidt.

Plaats een reactie

Delen