Emmily Talpe (Belga) en Dries Van Langenhove (Facebook)

PAL CAST

PAL CAST. “De verjonging van de IJzerwake is aan het slagen”, meent Dries Van Langenhove

Stijn Derudder

Dit jaar is er opnieuw is er heel wat heisa rond de jaarlijkse IJzerwake. Ieperse burgemeester Emmily Talpe (Open Vld) verbood de Kameraadschapsavond, vindt het “schandalig” dat Dries Van Langenhove gastspreker is en zwaait met het zogenaamde ‘vredescharter’ dat “onvoorwaardelijk” ondertekend moet worden door elke organisator van een evenement. We praatten met Dries Van Langenhove om eens te polsen wat hij van de heisa vindt. We hebben het ook over Schild & Vrienden, de rechtszaken tegen hem, zijn boksclub, zijn mediakanaal en de LGBTQIA-gemeenschap.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

5 gedachten over “PAL CAST. “De verjonging van de IJzerwake is aan het slagen”, meent Dries Van Langenhove”

  1. Wat men Dries Van Langenhove aangedaan heeft, is enkel kunnen gebeuren omdat politiek rechts de vuile gewoonte heeft alles en iedereen te laten vallen wat het linkse collectief bestempeld als autoritair. Terwijl fascisme door een socialist werd uitgevonden die Giovanni Gentile heette. Terwijl de vader van Mussolini een socialist was. Terwijl Hitler een socialist was die schreef dat ie geïnspireerd was door een Jood genaamd Marx. Nazisten vonden Lenin de 2de grootste man uit de geschiedenis, na Hitler. Dries wordt geviseerd door diezelfde politieke en religieuze typetjes die de hele totalitaire rommel UITGEVONDEN hebben. Het leven is te kort om een slappeling te zijn.

  2. Een Vlaamse kameraadschapsavond waar dissidenten over politiek praten is niet conform met de liberale totalitaire canon, van Emmily Talpe liberale censor-burgemeester van Ieper. Hoe moet het dan wel? In Kortrijk doen de liberalen het op een ludieke manier. Eerst samen bezatten met de herr minister en als afsluiter wildplassen tegen een geparkeerde politiecombi voor de woning van het liberale feestvarken. Origineel, zeer origineel. Let wel! Het varken uit hangen is strict voorbehouden voor leden van de OVLD nomenklatura en de reuzegommers. Luidens Het Laatste Nieuws maakten de onverlaten zich met het wildplassen schuldig aan smaad aan de politie. Weet ik niet. Hadden de daders van rechts nationale signatuur geweest, zou de kwalificatie zonder enige twijfel “terreuraanslag ter hoogte van de woning van de minister van justitie”, geluid hebben. Regering kondigt Rampenplan en staat van beleg af. Nu de wildplassers liberale vrienden en gasten waren van Quickie, een slok op de borrel, blijft het bij een losse flodder. Zo niet een liberale rechter aanstellen en de cirkel is rond. Het gerecht zal dan de Reuzegommers indachtig, getuigen van mildheid wegens hun sociale status en politiek correcte connecties. Justitie is toch blind niet?

  3. Breaking news. Een nieuwe politicus wildplasser betrapt op heterdaad in staat van dronkenschap. Vrijdgagavond jl. in het centrum van Brussel, E. Jacqmainlaan, loopt een persoon die alle moeite heeft om overeind te blijven en begint die daar niet op de openbare weg te plassen, midden talrijke voetgangers passanten. Wie is de onverlaat? Jawel, Kamerlid Theo Francken (N-VA) en hij ontkent de feiten niet. “Ik ben ook maar een mens” zegt Theo. Juist, N-VA’ers en OVLD’ers plassen op straat en de dieren doen dat op de WC. Kwestie van opvoeding zeker? De Brusselse krant “La Libre Belgique” (260823 internet) meldt dat beelden over de prestaties van Theo circuleren op de sociale media.

Plaats een reactie

Delen