Nieuwe staatsbon beduidend minder populair

Vincent Van Peteghem. Photonews

PAL CAST

PAL CAST. Moderne ‘Tempelier’ Bob Wellens: “Door de nieuwe wetgeving over privémilities moet je opletten met militaire aspect”

Stijn Derudder

Augustus is een belangrijke maand in de geschiedenis van de Orde van de Tempeliers. Het perkament van Chinon uit 1308 is immers gedateerd in die maand. In 2001 ontdekte de Italiaanse paleografe Barbara Frale dat document en het is de basis voor eerherstel van de Orde van de Tempeliers, die in 1314 door Filips de Schone vervolgd en opgeheven werd. De Tempeliers blijven echter nog altijd tot de verbeelding spreken en sinds 2020 is er in Vlaanderen vzw OTAC, geïnspireerd op de eeuwenoude orde. We gingen op bezoek bij Bob Wellens en vroegen wat ‘Tempelier zijn’ betekent anno 2023.

Wellens vertelt ons dat OTAC staat voor “Ordinem Templari Auxilia Civilae”. “Vrij vertaald betekent dat Aanvullende Burger Tempeliers Orde”, verduidelijkt hij. “Wij willen ons cultureel erfgoed, christelijk patrimonium en onze waarden en manier van leven bewaren. Onze in augustus 2020 opgerichte vzw staat ten dienste van de minderbedeelden in onze samenleving.”

Beluister hieronder de podcast, surf naar palcast.be of zoek naar ‘PAL CAST’ via Spotify of Apple Music.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

4 gedachten over “PAL CAST. Moderne ‘Tempelier’ Bob Wellens: “Door de nieuwe wetgeving over privémilities moet je opletten met militaire aspect””

  1. Milities verboden? Quid de gekleurde nieuwkomers-(drugdealers) dan: gemaskerd en gekleed in het zwart, ervaring met brandstichting van auto’s, plunderen van handelszaken en het gooien met projectielen, waaronder molotov-coctails naar de politie, vereist. Door wie worden die gasten eigenlijk beschermd en/of gesponserd? Hallo Annelies Jan Louisa Verlinden (Merksem, 5 september 1978) Belgische politica voor de CD&V en sedert 1 oktober 2020 minister van Binnenlandse Zaken in de regering-De Croo ( alias bende van Vivaldi). Ordehandhaving en openbare veiligheid is dat toevallig niet uw professionele bevoegdheid/handelsmerk. Een suggestie: bij de volgende rellen zien wij u graag met de politie in de frontlijn. De pandoren zorgen voor de gepaste kledij. Het vaderland rekent op uw aanwezigheid.

Plaats een reactie

Delen