Francken (N-VA) waarschuwt voor politieke islam: "Tijd om wakker te worden, Europa"

Theo Francken en Tzachi Hanegbi, de Israëlische National Security Advisor.

Uncategorized

Francken (N-VA) waarschuwt voor politieke islam: “Tijd om wakker te worden, Europa”

Anton Schelfaut

N-VA-Kamerlid Theo Francken heeft maandag een toespraak gegeven op de World Summit on Counter-Terrorism in de Israëlische kuststad Herzilya. Daarin somde hij vier zaken op waarop het Westen volgens hem moet focussen om de oorlog tegen het islamisme – de politieke islam – te winnen.

22 jaar na de aanslagen op het World Trade Center of WTC in New York vecht het Westen nog steeds een oorlog uit, “met wisselend succes”. Dat heeft Theo Francken (N-VA) maandag in zijn hoedanigheid van Belgisch delegatieleider in het NAVO-parlement gezegd in een toespraak op de World Summit on Counter-Terrorism. Twee levensvisies, de westerse seculiere democratie en het islamisme – de politieke islam met goddelijke aanbidding en moraal als samenlevingsconcept – strijden volgens hem om de wereldmacht.

Hoewel Francken ervan overtuigd is dat het Westen de voorbije twintig jaar zijn les heeft geleerd, ziet hij toch enkele grote zwakke plekken.

Zwakke plekken

Ten eerste waarschuwt Francken voor het tanende succes van de democratie als samenlevingsvorm. “Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog daalt het aantal democratieën wereldwijd. Ons hoogtepunt lijkt bereikt. Verlichte despoten, militaire junta’s en illiberale schijndemocraten rijzen als paddenstoelen uit de grond. Dat is de ideale voedingsbodem voor islamisten.”

Ten tweede betreurt het N-VA-Kamerlid de interne verdeeldheid in het Westen, en vooral binnen Europa. “Door interne geopolitieke concurrentie slagen we er niet in om op één lijn te gaan staan tegenover een regime als dat van de ayatollahs in Iran. In mijn ogen komt vanuit Teheran de grootste bedreiging vanuit islamitische hoek, want het is sterk en staatsgeorganiseerd.”

In de naïeve immigratiepolitiek ziet Francken de derde zwakke plek van het Westen. “Met een te verwachten Europees asielcijfer voor 2023 van 1 miljoen asielzoekers, tiert de illegale migratie weliger dan ooit”, schetst hij. “Afghanen, Syriërs, Somaliërs, Palestijnen – allemaal afkomstig uit streng islamitische landen – migreren massaal naar West-Europa. Onze grootsteden transformeren aan een hels tempo. België vergrijst, maar haalt een demografisch groeicijfer van meer dan 1 procent door de massale immigratie. Onhoudbaar.”

Oplossingen

Om die zwakke plekken weg te werken en het islamisme in zijn nieuwe gedaanten te verslaan, moet het Westen volgens Francken focussen op vier zaken. Zo moet het de democratie als samenlevingsvorm actief verdedigen en uitdragen, op uniforme wijze handelen ten aanzien van terroristische organisaties, en alle Europese terreursatellieten en -ngo’s in kaart brengen en volledig droogleggen.

Daarnaast wil Francken de illegale immigratie naar Europa onmogelijk te maken. Daartoe pleit hij voor een onmiddellijk sluiting van de Europese asielloketten.

“Europa, het is tijd om wakker te worden”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Francken (N-VA) waarschuwt voor politieke islam: “Tijd om wakker te worden, Europa””

  1. Francken (N-VA) pleit (vrijblijvend) voor een onmiddellijk sluiting van de Europese asielloketten (sic). Tijdens de legislatuur 2014-2019 had hij, als staatssecretaris, de gelegenheid om zijn woorden in daden om te zetten. Neen dus. Een gemiste kans. Indien Francken serieus zou overwegen de grenzen voor illegalen te sluiten, quod non, dan zou N-VA analoge voorstellen van het Vlaams Belang niet saboteren. Conclusie: zijn discours voor het joods publiek in Israël is pure window dressing.

  2. Ja, en dat doe je uiteraard best met een regering bestaande uit socialisten en de Nieuwe Volksverraders Alliantie, hé Theo?! Wat ben jij en je arrogante voorzitter, een bende schijnheiligaards. Wie gelooft jullie nog?!!!
    🤮🤮🤮🤮🤮🤮

  3. Ik hoop dat veel NVA gelovers, zoals ik, bij de volgende verkiezingen de overstap naar VB maken. NVA doet jaren niets, maar dan, net voor de verkiezingen gaan ze ‘Nederlands spreken’ in de Vlaamse scholen aanraden en de migratie aanpakken. Een grotere doorzichtigere bende hypocrieten heb ik nooit gekend. Volksverlakkers.

  4. Ik ben wakker. Ik heb juist ontdekt dat Theo Francken, de zelfverklaarde conservatief, in Israël gezegd heeft dat de Westerse beschaving niet gebaseerd is Christendom, maar een seculiere maatschappij. Hij ontkent de moderne geschiedenis. Het was namelijk de VS en Israël die een machtsvacuüm in Irak achterlieten wat de voedingsbodem was voor IS, het IS dat de Obama regering, ontwikkelde, financierde en bewapende. Nu willen ze Irak aanvallen zodat Theo Francken nog eens door George Soros gekocht kan worden en we nog wat Iranezen eten kunnen geven. Daarna vertrekt Theo Francken met een dikke geldsom met de Noorderzon. Landverrader.

Plaats een reactie

Delen