PAL CAST

PAL CAST. “Kwantumcomputers gaan de wereld fundamenteel veranderen”, meent ondernemer Jürgen Ingels

Stijn Derudder

Sinds Jürgen Ingels zijn bedrijf Clear2Pay verkocht, investeert hij via zijn risicokapitaalfonds Smartfin in groeiende technologiebedrijven. Hij is ervan overtuigd dat ervaring zorgt voor broodnodige ‘tijdreductie’ bij startende bedrijven, waardoor ze succesvol kunnen worden en uitgroeien tot grote spelers. Ingels is daarnaast ook bestuurder bij verschillende bedrijven en organiseert evenementen zoals Supernova. We praatten met hem onder andere over de technologiesector, artificiële intelligentie, kwantumcomputers, het Romeinse Rijk en zijn passie voor de ruimte. U hoort Stijn Derudder en Jürgen Ingels.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “PAL CAST. “Kwantumcomputers gaan de wereld fundamenteel veranderen”, meent ondernemer Jürgen Ingels”

  1. Is wel mogelijk, want dat beweerden ze van de huidige computers ook en dat is inderdaad gebeurd! De jeugd is er dommer en dommer door geworden sinds ze zowat een hele dag op hun supercomputer zitten te tokkelen.

  2. Hmmm, planeconomie met enkele technocraten als gatekeeper. Distributie van overheidsgeld olv deep state om het in meneer zijn Engels te zeggen, maar sterker nog, er gelden geen regels van belangenvermenging voor de deep state. Ondernemerschap op basis van het meest kwetsbare product van de 21ste eeuw, informatica. Geen enkel van de grondstoffen of onderdelen worden in de EU geproduceerd, maar door de militaire bondgenoot van Rusland. Onderwijs op basis van software die ontwikkeld is, gemodereerd wordt en onderhouden wordt in het buitenland. Kinderen moeten afhankelijk gemaakt worden van deze gadgets, hun parate kennis is niet nodig. De toekomstige ondernemer onderhandelt en voert gesprekken met software gadgets, ipv parate kennis en zelfvertrouwen in die kennis. Scary stuff. Als Jurgen Ingels ooit in de politiek gaat zal ik zeker nooit op hem stemmen. In zijn wereld zit bij het eerstvolgend militair conflict in Europa, Vlaanderen zonder onderdelen voor zijn sector, gaat de kiestoon af elke hulplijn in geval van nood en is de overheid gemakkelijk beïnvloedbaar door eender welke inlichtingendienst.

Plaats een reactie

Delen