Protest tegen richtlijn seksuele opvoeding in Franstalig onderwijs | PAL X

Foto: Twitter

Uncategorized

Protest tegen lessen seksuele opvoeding in Franstalig onderwijs | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


08/09/2023 – 08:59

Een honderdtal personen heeft donderdag in Brussel geprotesteerd tegen de verwachte goedkeuring van een decreet rond relationele, emotionele en seksuele opvoeding (Evras) in het Franstalig onderwijs. Concreet zouden de leerlingen van het zesde leerjaar en het vierde middelbaar vanaf het nieuwe schooljaar een eenmalige les van twee uur krijgen over voornoemde onderwerpen. Volgens Brussels Parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA) waren het vooral moslims die aan de betoging deelnamen. “Homoseksualiteit leidt tot pedofilie”, vatte Verstraeten de boodschap van de manifestanten die hij ter plekke sprak samen. “Samenleven in diversiteit, gemakkelijker gezegd dan gedaan.”

Vorige PAL X:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




18 gedachten over “Protest tegen lessen seksuele opvoeding in Franstalig onderwijs | PAL X”

  1. Volgens Brussels Parlementslid Gilles Verstraeten (N-VA) waren het vooral moslims die aan de betoging deelnamen(sic).
    Meneer Gilles Verstraeten. Ik ben geen moslim en deel toch het protest van de betogers. Heb de beelden gezien op RTBF. In België is het zo ver gekomen dan Christenen zelfs niet meer durven uitkomen voor hun normen, waarden en geloof. Alleen de Woke decadentie is blijkbaar de politiek correcte norm volgens sommige (deviante) geaardheden.

  2. Ik ben zeker geen voorstander van het islamitisch maatschappij model, maar hedendaagse lessen over seksualiteit en gender gaan te ver. Dit is geen onderwijs meer, maar progressieve indoctrinatie en de verheerlijking van perversie.

  3. Als in Frankrijk, ook een Europese lekenstaat, de djellabah kledij op school terecht verboden wordt , waarom kan dat dan ook niet bij ons, (zie die foto) ? Qua “samenleven in diversiteit” maakt de perceptie opgang dat die vermeende “diversiteit” er zou in bestaan dat een minderheid meer en meer hun visie en geplogenheden aan de meerderheid zou mogen en kunnen opdringen, m.a.w. rechtstreeks tegen het democratisch principe dat het de meerderheid is die het Beleid bepaalt en niet om het even welke minderheid. Trouwens, ons continent is toch Fort Europa en Mecca is elders gesitueerd, gelukkig maar ! Mag ik u herinneren aan de eeuwenlange Europese Geschiedenis strijd tegen islamisering ; Karel Martel, Roland de Roncevaux, de Spaanse Reconquista tegen de Moren, de Slag van Lepanto 1 en 2, de strijd der Orthodoxe Grieken tegen de Turkse Moslims etc….Dit maakt dat ons Fort Europa op twee benen schraagt : “Christendom” en “Humanisme”.

  4. Die “woke decadentie” is te wijten aan onze veel te enge, door politiek-correctheid geteisterde opvatting over vermeende….”verdraagzaamheid” (sic) die inmiddels tot regelrechte, masochistische permissiviteit ontaard is !

  5. Och, toevallig, enige tijd terug zei ik al dat de seksuele opvoeding niet deugt omdat mannen een blad voor de mond nemen. Het was toen PalX een tweet uitlichtte van een man die zich luidop iets afvroeg op X alsof hij bevestiging zocht zoals een vrouw. Het is niet aanvaardbaar en niet normaal dat men seksuele opvoeding geeft in een periode dat kinderen leren wat emotionele verbinding is, alvorens ze seks hebben. Het namelijk cruciaal om te weten dat in elke hetero relatie een vrouw een emotionele verbinding heeft met een man, alvorens ze seks heeft met hem. Ze wilt zich veilig voelen bij hem, ze wilt zich begrepen voelen door hem en de vragen die hij stelt zonder advies of oordeel te geven zodat ze zichzelf kan defragmenten door te praten en nodigt dan een man uit met subtiele lichaamstaal om haar aan te raken. Dat is wat het Westen voor bekend staat. Romantiek. Een man die een vrouw het hof maakt door haar zacht te leiden. Hij trekt een stoel, niet om haar knecht te zijn maar te beslissen voor haar waar ze zit tijdens hun date, een deur openhouden om te bepalen waar ze heen gaat, de rekening vragen om te bepalen wanneer de date eindigt. Alles staat in het teken van een man die leidt en een vrouw die zich vrijwillig overgeeft, stap na stap. DAT IS WAT WE MOETEN ONDERWIJZEN. Niet omdat een stel moslims het zeggen, omdat zij met grote cijfers van homo’s zitten en zelf in de genitaliën van kinderen snijden, maar omdat het waar is. Seksuele opvoeding staat NIET meer in het teken van iets dat moois is, maar in het teken van lust. En als Gilles Verstraten daar niet mee kan leven, dan moet hij maar verder doen met seks tussen mannen. Dat is gebaseerd op aantrekking, lust en geen emotionele verbinding. Schuur open en bomen laden, allemaal goed. Leven en laten leven, maar niet met onze kinderen.

  6. Voor zover ik het artikel gelezen heb stel ik vast dat dhr Vandersstraeten enkel objectief weergeeft wat hij ter plaatse vaststelde zonder zich po of contra moslims of Christenen uit te spreken !Dat elkeen zijn eigen mening over deze lessen heeft lijkt mij nogal wiedes en staat los van een of andere religie miz of zou dat ten minste moeten . Dat woke tot zekere hoogte hier een rol speelt zal wellicht wel zijn.Woke en links gaan hand in hand. Links had de moslims nodig om aan de macht te komen en deze te behouden en er staan links harde tijden te wachten!Het wordt wachten tot de moslims beseffen dat woke en links regelrecht tegen hun conservatisme ingaat!

  7. Als we het toch over de geschiedenis hebben. Het Christendom (amalgaam voor Katholieken, Orthodoxen, protestanten, Katharen enz.) hebben gedurende eeuwen onderlinge strijd gevoerd tegen elkaar dan de Moren. De Katholieke Kerk en vorsten hebben nooit het gebruik van het zwaard en de brandstapel geschuwd om de ware(?) leer te handhaven. De Katharen eerste slachtoffers van de religieuze genocide uitgevoerd op bevel van de Katholieke Kerk. De joden in Spanje hadden na de Reconquista de keuze: bekering tot het katholicisme of de brandstapel. Zij die konden kozen voor emigratie.
    Noot: Ten tijde van de Moorse heerschappij van Spanje leefden de Sefardim (joden) gedurende langere perioden in relatieve vrijheid en de Sefardische gemeenschap maakte een bloeitijd door op cultureel, filosofisch, wetenschappelijk en theologisch terrein.
    De situatie van de Sefardim verslechterde echter definitief toen hun woongebieden, gedurende de  Reconquista  (herovering) van Spanje, door de christenen geleidelijk werden veroverd op de Moren.

  8. [Hedendaagse lessen over seksualiteit en gender gaan te ver. Dit is geen onderwijs meer, maar progressieve indoctrinatie en de verheerlijking van perversie.] Correct verwoord. Het decadent maatschappijmodel (Evras) dat, hic et nunc, gepromoot wordt is wel van liberale en socialistische deviante makelij.

  9. Wie zich verzet tegen porno-onderwijs voor onze kinderen doet het terecht. Maakt geen verschil uit of hij gelovig is of niet. Politici als De Croo, premier van de partij van wildplassers, beroepen zich valselijk op de rechten van het kind om eenzijdig te bepalen wat goed is voor de kinderen ipv de ouders. Verantwoord ouderschap wordt in onderhavig politiek decadent milieu, waar druggebruik niet taboe is, met minachting bekeken. Wat is de volgende stap van de liberalen: kinderen aanzetten om hun ouders te verklikken zoals gebruikelijk in totalitaire staten?

  10. Meer en meer blijkt Liberalisme pathologisch, daarom zou deze dolle “Open” gewaande “visie”(sic) volgens recente Polls meer en meer naar de kiesdrempel neigen. In 2024 zal ons onbarmhartig electoraal vonnis ter zake duidelijke taal spreken en de gewezen “Open” partij tot een “Gesloten VLD” ombouwen en naar Bokrijk doen verhuizen.

Plaats een reactie

Delen