Slechts drie parlementsleden aanwezig terwijl parlement experts uitnodigt voor gedachtewisseling | PAL X

Bron: Vlaams Parlement

Binnenland politiek

Slechts drie parlementsleden aanwezig terwijl parlement experts uitnodigt voor gedachtewisseling | PAL X

PAL

X, het vroegere Twitter, is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


26/09/2023 – 12:00

Van 1 januari tot 30 juni 2024 is België voorzitter van de Raad van de Europese Unie. De Vlaamse regering is vastbesloten om ook een rol van betekenis te spelen. Daarom kon er gisteren in de commissie voor Buitenlands Beleid van gedachten gewisseld worden met Julie Bynens, secretaris-generaal van het Departement Kanselarij en Buitenlandse Zaken, met Natasja Duhem en Emma Vermunicht, respectievelijk projectleider en adjunct-projectleider van het EU-voorzitterschap 2024, en met Sarina Motmans, adjunct-diplomatiek vertegenwoordiger bij de EU.

Tot grote frustratie van commissievoorzitter Cathy Coudyser (N-VA) kwamen er slechts drie parlementsleden opdagen: oppositieleden Annick Lambrecht (Vooruit) en Johan Deckmyn (Vlaams Belang) en partijgenoot Karl Vanlouwe. Vijf commissieleden waren afwezig met kennisgeving: Karin Brouwers (cd&v), Maarten De Veuster (N-VA), Vera Jans (cd&v), Kristof Slagmulder (VB) en Philippe Muyters (N-VA). Zes commissieleden waren afwezig zonder kennisgeving: Staf Aerts (Groen), Joris Nachtergaele (N-VA), Carmen Ryheul (VB), Emmily Talpe (Open Vld), Bart Tommelein (Open Vld) en Tine Van den Brande (Groen).


Vorige PAL X:

https://palnws.be/2023/09/elon-musk-bij-hongaarse-president-kinderen-krijgen-is-de-wereld-redden-pal-x/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




6 gedachten over “Slechts drie parlementsleden aanwezig terwijl parlement experts uitnodigt voor gedachtewisseling | PAL X”

  1. En dan maar klagen dat Vlaanderen niets in de pap te brokken heeft in Europa. Hoe dan ook, wij hebben deze mensen verkozen. Het mag dan al zo zijn dat Vlaanderen niet warm loopt voor Europa, maar zich niet voorbereiden op voorhand, om tegenwerk te kunnen bieden tegen nadelige besluitvorming of om zelf initiatieven te nemen, laat zien dat onze vertegenwoordigers hun geld niet waard zijn.

Plaats een reactie

Delen