Sid Lukkassen (bron: bekend bij de redactie)

PAL CAST

PAL CAST. “Door ideologische kolonisatie en door technologie die alles accelereert, is er minder ruimte voor dissidente meningen”, meent auteur Sid Lukkassen

Stijn Derudder

In zijn nieuwste boek ‘De greep op de publieke opinie’ analyseert Sid Lukkassen (1987) de krachten die de publieke opinie vormgeven. Zoekmachines en algoritmes hebben een grote impact op de publieke beeldvorming. Allerlei filters bepalen welke informatie wel en niet tot het maatschappelijk debat doordringt. Supranationale instanties zoals de EU spelen daarin een rol via richtlijnen en wetten. Ook nationale overheden en ‘Big Tech’ drukken hun stempel op de publieke perceptie, meent Lukkassen.

U hoort gastheer Stijn Derudder en auteur Sid Lukkassen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

2 gedachten over “PAL CAST. “Door ideologische kolonisatie en door technologie die alles accelereert, is er minder ruimte voor dissidente meningen”, meent auteur Sid Lukkassen”

  1. Inderdaad, wat rest er nog van onze oorspronkelijke “Vrijheid van Meningsuiting” zoals toch Europees gegarandeerd door het E.V.R.M., sinds de politiek-correcte gangreen ons muilkorven wil ?

  2. “Minder ruimte voor dissidente meningen”. Commentaar: Bij een lokale N-VA burgemeester in Vlaams-brabant probeerde ik aangifte te doen van politiedisfuncties. De burgemeester antwoordde mij:” Stop. Wij N-VA’ers zijn geen revolutionairen”. Een medeburger bood zich ten gemeentenhuize aan om inlichtingen te verkrijgen over een controversieel beleidsdossier. De N-VA weigerde hem te ontvangen. Toen reageerde de man aan de balie met de mededeling dat hij niet zou vertrekken vooraleer de burgemeester hem te woord zou hebben gestaan. Prompt vorderde de burgemeester de politiek en werd de burger opgeleid. N-VA = dictatuur. Met een eventuele N-VA en Vooruit coalitie gaan de democraten (minderheid in Vlaanderen) sombere tijden beleven.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen