Pro-Palestijnse protesten in Londen, 14 oktober 2023 (shutterstock)

Cultuuroorlog

OPINIE. Drieu Godefridi: “Conflict tussen islam en het Westen is onvermijdelijk”

Drieu Godefridi

Volgens Samuel Huntington is datgene wat beschavingen onderscheidt sinds 1989 in essentie cultureel en niet economisch of politiek. De val van de Berlijnse Muur in 1989 markeerde de omslag van een wereld gedomineerd door ideologische tegenstellingen - tussen communisme en kapitalisme, imperialisme en zijn tegenbeweging - naar een tijdperk van culturele divergentie. Voor het eerst ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Drieu Godefridi is ondernemer en essayist. Hij heeft een dozijn essays gepubliceerd, waaronder De Groene Utopie, dat in een dozijn talen is vertaald. Hij levert regelmatig bijdragen aan het Gatestone Institute (New York), 't Pallieterke, Atlantico (Parijs), Contrepoints, Dreuz en Pan (Brussel).

Delen