Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Klimaatgroep Just Stop Oil vernielt glas voor schilderij: “Moderne suffragettes” | PAL X

PAL

X is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


02/11/2023 – 16:00

Vandalen van de actiegroep Just Stop Oil hebben vandaag het glas voor de Venus voor de spiegel, een schilderij van Velázquez (1651), vernield. De actiegroep vraagt dat de Britse overheid stopt met het uitdelen van vergunningen om olie te importeren en te ontginnen. Het is niet toevallig dat Just Stop Oil dit schilderij in de National Gallery in Londen kiest. In 1914 werd Venus voor de spiegel al eens ernstig beschadigd door suffragette Mary Richardson.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Klimaatgroep Just Stop Oil vernielt glas voor schilderij: “Moderne suffragettes” | PAL X”

  1. Als die met het petje de ballen aan zijn lijf zou hebben om exact het zelfde te gaan doen tegen de Russische “schildermeesters” in de Hermitage in Sint-Petersburg, doe ik m’n petje af voor hem. Voor die booslima uiteraard niet : er zal nooit een goede reden zijn om voor zo’n creatuur uw petje af te doen, tenzij die zich met een biodegradeerbare zonnepaneel-aangedreven raket van deze planeet laat wegschieten.

Plaats een reactie

Delen