Abou Jahjah weet nog niet of Hamas-aanval misdaad tegen menselijkheid was

Dyab Abou Jahjah. Photonews

Binnenland politiek

Tom Van Grieken in lijst ‘meest invloedrijke personen van Europa’ | PAL X

PAL

X is niet meer weg te denken uit het debat, maar omdat niet alles wat op het platform verschijnt even interessant is, trachten we in deze rubriek voor u de leukste of interessantste berichten te selecteren. Soms grappig, soms scherp en soms hemeltergend, maar nooit saai.


30/11/2023 – 15:00

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken wordt in POLITICO Europe als een van de 28 meest invloedrijke personen van Europa genoemd. In de ‘Class of 2024’ wordt Van Grieken ‘The Breakup Artist’ genoemd. De lijst van POLITICO bestaat uit 28 personen, opgedeeld in drie categorieën. Van Grieken is opgedeeld bij de ‘disrupters’ (verstoorders) en staat daar op plaats zes. Hij is de enige Vlaamse of Belgische politicus op de lijst.

Chaos

De Vlaams Belang-voorzitter staat op de lijst omdat België zou kunnen ophouden te bestaan, als Van Grieken met zijn partij de verkiezingen in 2024 wint. Volgens POLITICO zijn het vooral de migratiestandpunten die ervoor zorgen dat VB hoog scoort. “En als dat genoeg Belgen overtuigt om op hen te stemmen, zou het land dat ontstaan is in chaos, ook terug per ongeluk kunnen scheiden.”

https://twitter.com/tomvangrieken/status/1729933296539189404

Tom Van Grieken zelf ziet er een bewijs in van de geloofwaardigheid van de communautaire strategie. “Opmerkelijk dat zowel Europese waarnemers als de Franstaligen in België onze strategie geloofwaardig achten, maar de Vlamingen van N-VA niet.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




9 gedachten over “Tom Van Grieken in lijst ‘meest invloedrijke personen van Europa’ | PAL X”

  1. Verleden jaar toen de energie zeer duur was riep bdw op om de energie in Vlaamse handen te krijgen, zeer juist, een maand later dient het Vlaams Belang een identiek wetsvoorstel in en iedereen stemt tegen, ook de nva. 10 jaar geleden heeft de nva de intercommunales een venootschapsbelasting van 33.99% opgelegd wat nu ongeveer 200 miljoen € van de energiefactuur uit maakt. Dat is een bewijs dat de nva de Vlaamse tsjeven zijn geworden zoals hun kartelpartner de cd&v de Belzieke tsjeven zijn.

  2. Op het VB-voorstel om immaterieel erfgoed te beschermen (lees: Sint en Piet) heeft N-VA ook weer tegengestemd. A zeggen, B doen, we zijn het niet anders gewend van die kazakdraaiers.

Plaats een reactie

Delen