Uw Mening: De kerk moet zich niet aanpassen aan de wisselende tijdgeest

Paus. Shutterstock

Uncategorized

Uw Mening: De kerk moet zich niet aanpassen aan de wisselende tijdgeest

PAL

Met de verklaring ‘Fiducia supplicans’ geeft het Vaticaan geestelijken voortaan de toestemming om “ongewone” koppels te zegenen. Het komt erop neer dat de homoseksuele daad nog steeds wordt afgekeurd, maar dat homoseksuelen nu wel een ‘zegening’ van ‘God’ kunnen krijgen. Veel mensen vinden dit een goede zaak. Toch zijn er ook veel mensen die oordelen dat de kerk niet mee moet gaan in de wisselende tijdgeest.

“Uiteindelijk heeft paus Franciscus niets anders gedaan dan wat al eeuwen in de catechismus staat”, legt een lezer uit. “Niet de dader wordt veroordeeld, wel de daad. En als je om een zegen vraagt aan de Kerk, dan weet je al dat je hulp nodig hebt, dat je eigenlijk een beter mens wil worden en dat je om hulp vraagt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
1 gedachte over “Uw Mening: De kerk moet zich niet aanpassen aan de wisselende tijdgeest”

Plaats een reactie

Delen