Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak?

Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe. Goede zaak? - Shutterstock

Uncategorized

Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe: een goede zaak?

PAL

Voortaan zullen koppels van hetzelfde geslacht een katholieke “zegening” kunnen ontvangen. Dat meldt het Vaticaan. Een effectief homohuwelijk voor de kerk is (vooralsnog) niet mogelijk.

Met de verklaring ‘Fiducia supplicans’ geeft het Vaticaan geestelijken voortaan de toestemming om “ongewone” koppels te zegenen. Er mag dan wel geen enkele vorm van ritueel of dienst plaatsvinden. Een huwelijk in de kerk blijft dus onmogelijk voor homoseksuele koppels.

Een zegen is volgens de kerk een teken dat God “iedereen verwelkomt”. Wie een zegen vraagt, toont volgens de Congregatie behoefte “aan Gods reddende aanwezigheid”. Priesters zullen vanaf nu geval per geval kunnen bekijken of ze een zegening mogelijk achten. In de verklaring staat dat deze zegeningen niet noodzakelijk “de norm” moeten worden.

Deze nieuwe verklaring betekent niet dat de kerk het homohuwelijk plots goedkeurt. De zegening van koppels kan plaatsvinden tijdens een bezoek aan een kerk, een pelgrimtocht of een gebedsafspraak, maar kan nooit toegepast worden als er bepaalde tekenen van het huwelijk aanwezig zijn.

Deze vraag is afgesloten. Bekijk hieronder het resultaat.

https://palnws.be/2023/12/uw-mening-de-kerk-moet-zich-niet-aanpassen-aan-de-wisselende-tijdgeest/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




16 gedachten over “Vraag van de Week: Kerk staat zegening homokoppels toe: een goede zaak?”

  1. Het doel van een huwelijk is de best mogelijke volgende generatie kinderen en kleinkinderen op de wereld zetten. Een vrouw die emotioneel open is, haar man haar zacht leidt. Een man die zich een superheld voelt en zijn vrouw die in zijn armen springt als hij thuis komt, en haar recht in haar ogen kijkt en zegt dat ze de mooiste ter wereld is, die naar haar luistert zonder advies te geven of te oordelen, zodat ze kan luchten. Die symbiose heet huwelijk. Niks minder. Geen vadsige wijven die je niet kan dragen wanneer ze je armen springen. Geen onzekere, praatzieke mannen zonder mysterie, die niet weten hoe een vrouw het hof te maken. Geen vrouwen die mannelijk gedragen en geen mannen die zich vrouwelijk gedragen, anders heet het niet huwelijk en weet straks geen enkel kind hoe liefde eruit ziet.

  2. Op Radio Maria was er gisteren een prachtige uitzending die dit thema heeft behandeld.

    Uiteindelijk heeft paus Franciscus niets anders gedaan dan wat al eeuwen in de catechismus staat. Niet de dader wordt veroordeeld, wel de daad. En als je iets doet dat tegen de natuur in gaat, is dat een zonde (voor de Kerk). Als je om een zegen (bene dicere) vraagt aan de Kerk, dan weet je al dat je hulp nodig hebt, dat je eigenlijk een beter mens wilt worden en dat je om hulp vraagt.

    Er is ook een groot verschil tussen zonde (voor de Kerk) en misdaad (voor de staat). Gelukkig leven we in een land waar er scheiding is van Kerk en staat want in andere landen, zoals Islamlanden, waar er geen scheiding kerk-staat is, worden die mensen van de daken gegooid.

    Toch raar dat geen enkele godsdienst daar voor open staat maar dat enkel de katholieke Kerk daarvoor zo aangevallen wordt.

  3. De Kerk , bisschoppen of priesters kunnen homoseksuele koppels niet zegenen en de beslissingen van de dictator-paus Bergoglio zijn ongeldig, want strijdig met de leer van Christus zelf . Lees er de apostel Paulus maar op na.
    Twee jaar geleden legde de Congregatie van de Geloofsleer uit waarom de Kerk geen homo-koppels kan zegenen:
    ” Wanneer een zegening wordt uitgesproken over bijzondere menselijke betrekkingen, is het essentieel dat wat gezegend wordt op een positieve wijze georiënteerd is naar de genade, in overeenstemming met de plannen van God”.
    “Om deze reden, is het niet toegelaten relaties of partnerschappen te zegenen, ook al zijn die stabiel, wanneer deze seksuele betrekkingen buiten het huwelijk inhouden( dwz. buiten de onverbreekbare band tussen een man en een vrouw, openstaand voor de voortplanting”.
    “God houdt nooit op ieder van zijn kinderen te zegenen…maar hij zegent de zonde niet en kan ze ook niet zegenen”, beklemtoont de Congregatie!
    Verschillende bisschoppenconferenties in Azië en Afrika hebben de nep-zegeningen meteen al verworpen. Arme Kerk.

  4. De Bijbel is duidelijk qua holebi betrekkingen, cfr het Oude Testament, “Leviticus 18” en in het Nieuwe Testament ; “Paulus’ Brief aan de Romeinen”. Waarom dan kerkelijke zegening van die Holebi koppels promoten ?

  5. Holebi betrekkingen kunnen onmogelijk tot procreatie leiden ; hetero betrekkingen wel. Dalende nataliteit zou het aantal volgelingen van gelijk welke christelijk denominatie uiteraard
    negatief beïnvloeden, ergo willen alle christelijke strekkingen hetero verbintenissen promoten,
    dat is evident.

  6. Dat ze vemeend “de mooiste ter wereld is” maakt elke man een vrouw wijs waarbij hij eens duchtig aan zijn trekken hoopt te mogen komen. Mannen worden geacht bij dergelijke verklaring nooit in een lach te schieten maar serieus te blijven kijken, om het geloofwaardig te doen lijken, ha ja. In het Frans heet dat “la comédie humaine”

Plaats een reactie

Delen