Over ons

PAL Academie: de projecten van ’t Pallieterke

Redactie PAL

Dat ’t Pallieterke meer is dan een gewoon ander blad, mag ook blijken uit de vzw PAL Academie – de voormalige vzw SCEPTR – die als goed doel net als ’t Pallieterke een onafhankelijk Vlaanderen, vrijheid en veiligheid nastreeft. We stellen hierbij enkele projecten aan u voor waarover u later nog veel meer zal vernemen in dit blad.

Onafhankelijkheidsbarometer

Samen met ’t Pallieterke wil PAL Academie het debat over België voeren en aanzwengelen. Terwijl ’t Pallieterke dat inhoudelijk zal gaan doen, wil PAL Academie het draagvlak voor Vlaamse onafhankelijkheid monitoren. De academie bouwt daarom samen met een softwarebedrijf een website die mensen zal toelaten om op een veilige en betrouwbare manier hun stem voor of tegen Vlaamse onafhankelijkheid uit te brengen. De resultaten zal u kunnen volgen in ’t Pallieterke, maar er zal ook worden samengewerkt met andere bevriende organisaties. Het doel? Gemeenten oplijsten waar de meerderheid van de bevolking (ten opzichte van het aantal kiesgerechtigden) voor onafhankelijkheid is. En constante aandacht voor de Vlaamse verzuchtingen.

Christendom: traditie en vervolging

In ’t Pallieterke en op SCEPTR.net vestigden we de afgelopen jaren wel vaker de aandacht op christenvervolging. De middelen die we daarvoor ter beschikking kregen, gingen steeds integraal naar journalistiek rond het onderwerp. Dat willen we verderzetten. Elke zaterdag verschijnt er vanaf 6 januari op PAL.be een artikel van de Nederlandse theologe Sonja Dahlmans en elke vierde zondag per maand verzorgt ze een nieuwsbrief met extra duiding, video en/of een podcast.

PAL Academie steunen? Dat kan!

Wil je graag PAL Academie steunen, dan kan dat uiteraard via het rekeningnummer BE39 7390 1640 4519 van PAL Academie vzw. Vermeld dan zeker ook het project waar u toe wil bijdragen, zoals “onafhankelijkheid” of “stop christenvervolging”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen