Over ons

Met PAL Academie naar een onafhankelijk Vlaanderen!

Wart Van Schel

Op deze bladzijde zal u in de toekomst naast communautair nieuws en nieuws over de Vlaamse Beweging ook nieuws terugvinden over de vooruitgang en activiteiten van PAL Academie vzw. PAL Academie werkt voor een sterke democratie met onafhankelijke, kritische journalistiek, vrijheid en veiligheid, en wil daarnaast ook het pad effenen naar een onafhankelijk Vlaanderen.

De eerste projecten richten zich met het oog op 2024 in niet onbelangrijke mate op die laatste doelstelling, met name het onafhankelijke Vlaanderen. Zoals u elders in dit blad (p. 13) kon lezen, werkt PAL (’t Pallieterke, PAL.be en PAL Academie) aan de opstart van een diepgaand en resultaatgericht debat over België.

Dit ‘Debat over België’ bestaat uit drie niveaus: een onafhankelijkheidsbarometer, een luik vragen en antwoorden, en tot slot het eigenlijke debat om mogelijke oplossingen af te toetsen bij alle betrokkenen.

Onafhankelijkheidsbarometer

Via de onafhankelijkheidsbarometer gaan we permanent het draagvlak voor een onafhankelijk Vlaanderen monitoren. De barometer zal toelaten dat mensen hun stem kunnen geven voor of tegen een onafhankelijk Vlaanderen en men kan aangeven waarom men (voorlopig) tegen stemt. Mensen zullen via de app Itsme kunnen stemmen en die later ook kunnen wijzigen.

Dat het draagvlak op dit moment geen 50 procent of meer bedraagt, is geen beletsel om het te meten. Wat ertoe doet, is dat het de Vlaamse Beweging een kapstok biedt om mee het debat te voeren en mensen te overtuigen – desnoods van deur tot deur – om hun stem uit te brengen voor of tegen Vlaamse onafhankelijkheid. Zo zou u overigens samen met enkele gelijkgestemden ervoor kunnen zorgen dat uw gemeente de eer heeft het eerste ‘dorp van de Vlaamse onafhankelijkheid’ te worden, waar meer dan de helft van de kiesgerechtigden voor onafhankelijkheid heeft gestemd.

Vlaamse Volksbeweging

De onafhankelijkheidsbarometer is vanzelfsprekend een nuttig instrument voor de grootste partijonafhankelijke speler in de Vlaamse Beweging, zijnde de Vlaamse Volksbeweging. Het zal u dan ook niet verbazen dat PAL met de VVB zal gaan samenwerken om van dit initiatief een gigantisch succes te maken.

Het project is geslaagd en voorbij op het ogenblik dat onbetwistbaar aangetoond is dat het draagvlak voor een onafhankelijk Vlaanderen bestaat, de antwoorden om het ordelijk te organiseren gevonden zijn en de discussie erover gevoerd is. PAL werkt via zijn ‘Debat over België’ aan die drie elementen.

Schouder aan schouder

Wie het project een duwtje in de rug wil geven, kan dat via het rekeningnummer BE39 7390 1640 4519 van vzw PAL Academie. Het adres is Lagesteenweg 5/1 te 1850 Grimbergen, hetzelfde als dat van ’t Pallieterke. Wat we met uw geld doen, zult u hier steeds kunnen vernemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Plaats een reactie

Delen