De 'alternatieve' eredame van de koningin

Laurence de Ghellinck en koningin Mathilde samen op de Blijde Intrede in Kortrijk, 2013. Foto: Photonews

Geschiedenis

De ‘alternatieve’ eredame van de koningin

Thierry Debels

In 2013 werd Filip de zevende koning der Belgen. Minder geweten is dat koningin Mathilde toen voor vijf ‘eredames’ koos. Onder die vertrouwelingen ook de adellijke Laurence de Ghellinck d'Elseghem Vaernewijck. Ze studeerde economische wetenschappen en internationale betrekkingen. Vandaag zit ze in het alternatieve circuit (zie verder). Laurence stamt uit de oude Franse adel uit ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Thierry Debels (°1968) is een Vlaams non-fictie-auteur over financiële onderwerpen en royalty watcher. Hij is master bedrijfseconomie gespecialiseerd in financiële economie. Hij publiceerde talrijke boeken over het koningshuis en won in 2016 een rechtszaak tegen Vredeseilanden over zijn boek 'Hoe goed is het goede doel'.

Delen