Graffiti op Engelse kerk: “Dit is moslimgebied”

Kerk. Foto: Shutterstock

Christendom

Graffiti op Engelse kerk: “Dit is moslimgebied”

Sonja Dahlmans

De evangelische christelijke gemeenschap in Southend-on-Sea, in het Britse graafschap Essex, werd op 17 maart onaangenaam verrast toen zij erachter kwam dat vandalen de nacht ervoor een wel zeer intimiderende boodschap hadden achtergelaten op de ramen van hun kerk. “Dit is moslimgebied”, stond er met graffiti beklad. Ook een aantal nabijgelegen winkels werden met dergelijke leuzen beklad. De politie onderzoekt de daad als een ‘raciaal’ gemotiveerd haatmisdrijf.

Becky Champion, hielp met enkele andere lokale vrijwilligers om de ramen weer proper te maken, omdat ze niet wilde dat kerkbezoekers zich door deze haatdragende leus geïntimideerd zouden voelen. Aan de plaatselijke krant The Echo vertelde ze zelf ook zeer geschrokken te zijn: “Het breekt mijn hart en tegelijkertijd maakt het mij ook zeer kwaad dat mensen tot zulke haatdragende dingen in staat zijn”, reageerde ze. Volgens Becky Champion ligt de straat waar de kerk staat, Southchurch Road, in een zeer divers gebied waar plaats is voor iedereen, ongeacht ras of religieuze overtuiging.

De oprichter van het christelijke centrum, Rob McAvoy, waar veel wordt gedaan voor de bredere gemeenschap in Southend-on-Sea, zei desgevraagd dat hij een uitgestoken hand uit wil reiken naar de moslimgemeenschap ter plaatse om hen ervan te verzekeren dat de christelijke gemeenschap ter plaatse “samen staat” met de islamitische.

Sir David Amess

Southend-on-Sea kwam in 2021 al eens eerder in het nieuws toen het rooms-katholieke parlementslid, Sir David Amess, in de Belfair Methodistenkerk met 21 messteken om het leven werd gebracht door Ali Harbi Ali (25), een sympathisant van Islamitische Staat (IS).

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

1 gedachte over “Graffiti op Engelse kerk: “Dit is moslimgebied””

  1. Bestaat ook in Frankrijk: Een woordvoerder van de Franse bisschoppenconferentie, vader Hugues de Woillemont zei ooit in een persconferentie aangaande een nieuw rapport dat het hierbij gaat om zeer uiteenlopende zaken. Van graffiti op kerkmuren tot aan het ontheiligen de tabernakel in de kerk. Een katholieke processie werd in mei 2021 door extreemlinkse militanten aangevallen.

    https://twitter.com/i/status/1398912940925927428

Plaats een reactie

Delen