Vlaams-nationalistische jeugd ziet 2024 als hét moment om voor onafhankelijkheid te kiezen

Vlaams-nationalistische jeugd ziet 2024 als hét moment om voor onafhankelijkheid te kiezen. Foto: via organisatie

Vlaamse Beweging

Flamingante jeugd ziet 2024 als hét moment om voor onafhankelijkheid te kiezen

Redactie PAL

Een tweetal weken terug organiseerde de Vlaams-nationalistische studentenvereniging NSV! een manifestatie in Antwerpen. Met de leuze “Vlaamse staat, jeugd staat paraat” gaven de demonstranten aan klaar te zijn voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Volgens de organisatie waren een 400-tal leden, oud-leden en sympathisanten van NSV! en de Vlaamse Beweging aanwezig op de mars. Volgens voorzitter Gaëtan Claeys is België een ‘failed state’ en wordt 2024 het moment om voor Vlaamse onafhankelijkheid te kiezen.

Financiën en veiligheid

“Vanuit Wallonië wordt Vlaanderen kaalgeplukt door een corrupte partij als de PS”, beargumenteert de voorzitter. “De geweerschoten van de mocromaffia klinken in Antwerpen en in Brussel zetten bendes wijken af met wegblokkades. Toch weigeren onze politici in te grijpen om de veiligheid van onze mensen te garanderen. Onze straten vervreemden in angstaanjagend tempo, terwijl Vlamingen ondertussen een minderheid zijn in onze eigen grootsteden.”

Een aantal linkse organisaties organiseerden een dik uur voor de mars een tegenbetoging met de slogan “Solidariteit, geen haat”. Volgens VRT waren daar 300 actievoerders aanwezig, NSV! zelf spreekt van een 150-tal tegenbetogers. Beide manifestaties verliepen rustig en zonder incidenten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Plaats een reactie

Delen