Waarom schoonheid belangrijk is

David. Foto: Shutterstock

Weekblad 't Pallieterke

VIDEO. “Schoonheid is een bewuste of onbewuste leidraad in zowat ieders leven”

Pepijn Demortier

Wat is schoonheid? Het is een eeuwenoude vraag die tot op heden geen volledig onbetwist antwoord heeft opgeleverd. Tegelijk is het een vraag die ons blijft beroeren en daarom aan enkele korte filosofische reflecties onderworpen mag worden. Vandaag werpen we een blik op schoonheid, maar we beperken ons tot drie belangrijke vragen: is schoonheid universeel ... Verder lezen


Log hieronder in om dit bericht volledig te lezen. Ben je al ingelogd, kijk dan op je account of je nog een actief abonnement hebt.

Nog geen lid van PAL of 't Pallieterke? Steun het vrije woord door je eenvoudig en snel te abonneren en krijg meteen toegang tot vele duizenden exclusieve artikelen!

Onze abonnementen

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Pepijn Demortier studeerde filosofie aan de KU Leuven (cum laude) en als uitwisselingsstudent aan de Ludwig-Maximilians-Universität van München (summa cum laude). Hij is medeoprichter van het Custodes Instituut, en schreef eerder voor The European Conservative, The American Spectator, The Mallard UK en andere magazines.

Delen