Groen wil parlementslid Team Fouad Ahidar niet opnemen in fractie

Groen wil parlementslid Team Fouad Ahidar niet opnemen in fractie. Foto: eigen redactie

Verkiezingen 2024

Groen wil parlementslid Team Fouad Ahidar niet opnemen in fractie

Wannes Neukermans

M’Hamed Kasmi, die voor Team Fouad Ahidar in het Vlaams Parlement zal zetelen, zal niet in de Groen-fractie worden opgenomen. “Dat is voor ons niet aan de orde”, reageert Groen.

M’Hamed Kasmi zetelt binnenkort voor Team Fouad Ahidar in het Vlaams Parlement. Hij hoopt zich aan te kunnen sluiten bij de Groen-fractie. Dat vertelt hij tijdens een interview aan PAL. “We zouden dit kunnen koppelen aan de vorming van de Brusselse regering”, legt hij uit. “Als we met Groen kunnen samenwerken in Brussel, zou ik ook met hen kunnen samenwerken in het Vlaams Parlement.”

Groen wijst het voorstel van Kasmi echter af. “Team Fouad Ahidar opnemen in de Groen-fractie is voor ons niet aan de orde”, reageert de partij. “Onze kandidaten werden door onze leden gekozen om in de fractie te zetelen, daar nu nog iemand aan toevoegen, daar gaan we niet op in. Maar uiteraard kijken we er wel naar uit om met hem van gedachten te wisselen in het parlement.”

Lees ook:

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief
Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen