Afgelopen nacht, enkele uren voor ‘t Pallieterke in druk ging, won Donald Trump voor de tweede keer de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Uitgebreide analyses en opinies zal u daarover in dit nummer dus niet te lezen krijgen, maar we geven u toch enkele bedenkingen mee, zoals we ze ook aan kinderen zouden meegeven.
Een ervan is dat het belangrijk is dat de goede de sterkste is. Als de sterkste geen ruzie, of in dit geval oorlog, wil, dan komt er geen oorlog. Niemand zal hem of haar durven aanvallen. Si vis pacem, para bellum zouden de Romeinen hebben gezegd. Als je vrede wil, moet je voorbereid zijn op oorlog. In de Verenigde Staten verloor Kamala Harris, die ontstellend zwak was tijdens haar vicepresidentschap en tijdens de campagne, het pleit. Trump daarentegen won overtuigend zowel in kiesmannen als in stemmen, de zogenaamde popular vote. De traantjes zullen aan de linkerzijde van het politieke spectrum de komende weken dan ook overvloedig vloeien. Onder andere omdat die linkerzijde zich vaak ondubbelzinnig achter de verliezende kandidaat had geschaard.
Meer of minder oorlog?
Ondanks alle hysterie in de media over Trump, voor en allicht ook na deze verkiezingen, startte hij tijdens zijn presidentschap als een van de enigen geen nieuwe oorlogen. Als je over het sterkste leger ter wereld beschikt én bereid bent dat ook in te zetten, dan zullen alle andere landen wel twee keer nadenken vooraleer een avontuur te beginnen.
Dat het er voor de Palestijnen in Gaza allicht niet te best uitziet, lijkt evident. Maar daar staat tegenover dat Hamas, Hezbollah en Iran allicht ook zullen beseffen dat hun momentum om te hopen op een instorting van Israël onder internationale druk minstens voor vier jaar weer van tafel is.
De oorlog in Oekraïne zou tegen dat u dit nummer leest dan weer tot het verleden moeten behoren. Dan zijn de 24 uren die Trump zei nodig te hebben, immers verstreken. Alle gekheid op een stokje, is de kans effectief groot dat met Trump aan het roer van de Verenigde Staten het conflict op een of andere manier sneller beëindigd zal worden dan met het halfslachtige beleid van de Democraten.
En wat met ons?
Moeten wij als westerlingen en vooralsnog gelukkige bewoners van de vrije wereld, nu bang of blij worden met de nieuwe president van onze belangrijkste militaire bondgenoot en beschermheer? Via de NAVO hebben de Verenigde Staten en nu dus Trump een belangrijke invloed op onze veiligheid en onze internationale onderhandelingspositie. Trump zal Europa ongetwijfeld onder druk zetten om eindelijk verantwoordelijkheid op te nemen op het vlak van defensie.
Wij juichen het toe indien wijzelf en Europa terug over sterke legers zouden kunnen gaan beschikken. Eindelijk zouden we dan weer serieuze gesprekspartners kunnen zijn op het internationale toneel. Het is begrijpelijk dat niet iedereen even warm wordt van de VS als onze belangrijkste bondgenoot, maar de enige manier om dat te kunnen veranderen, is zelf de sterkste of minstens sterk genoeg worden. Intussen is het altijd beter dat wijzelf of partners die grotendeels dezelfde opvattingen hebben over vrijheid, democratie en handel, kunnen bepalen wat er met ons gebeurt.
De zwaar ontgoochelde Radio 1-coryfeeën openden deze morgen met de reacties van azijn-pissers Soenens en Albers. Soenens, de grote desinformatie-verspreider die de ketel verwijt dat hij zwart ziet: hilarisch! Radio 1 vond natuurlijk niemand om een meer genuanceerde mening te vinden, zo kennen we onze staatszender. Maar het maakt allemaal niet uit hoe links-activistisch ze zijn, eerder integendeel, dat is opnieuw met verve bewezen!!
De Amerikaan ligt niet wakker van de holibirechten,en abortus maar wel van de kostprijs van zijn energie, huurprijs,en immigratie en heeft alzo gestemd.Onze mainstream media hebben hun lezers voor de zoveelste keer bewust misleid en zaten er volledig naast.Je gaat je zelfs afvragen als daar geen goed overwogen strategie achter zit.Zelfs nu in hun reacties op Trump zijn overwinning zoeken ze naar allerlei redenen die er niets mee te maken hebben.Van de andere kant begrijp ik hun teleurstelling ondanks hun verweer schuift de wereld op naar rechts,en al wat rechts is zien de media als hun vijand,en zien ze dat ze geen invloed hebben op hun lezers zie kiezers.De kiezer leest en trekt gelukkig de juiste beslissing.
Uiteraard zit daar een overwogen strategie achter
Ik heb heel de weg naar het werk in de auto gelachen met Soenens op de radio, wat een teleurstelling moet het zijn.. hahaha.
Eigen volk eerst wint ook in de hele USA! Het wordt nu mondiaal. De globalisten liggen op apegapen. Misschien moeten we toch niet zomaar de grenzen voor iedereen open zetten? Assez is genoeg en genoeg is assez. Misschien moeten de politiekers toch maar eens een paar mondiale problemen uit hun cordon pensative halen. Cordon denken is op een grens gestoten. Het is misschien niet toevallig dat de Republikeinse partij de olifant in de porseleinenwinkel heeft zichtbaar gemaakt. Hun embleem is een olifant.
Ik vind het een eer dat ik in 2026 mijn eed als Amerikaans staatsburger zal kunnen afleggen tijdens het presidentschap van Donald Trump
Trump president. Wel ja en waarom niet. Hij heeft zo zijn
ideetjes. Maar om gans eerlijk te zijn ben ik teleurgesteld ,
werd het nu eens geen tijd om de eer aan een vrouw te laten.
Ik heb haar campagne gevolgd en voorwaar ik was entoesiast
Harris is heel spraakvaardig, ze weet zich in de kijker te zetten
en nou ja ze had het Witte Huis een vrouwelijke touch kunnen
bezorgen. Niet getreurd Kamala, we duimen voor jou….voor de volgende keer.
Luidens Bernie Sanders, hebben de democraten de verkiezingsnederlaag aan zichzelf te danken, door het in de steek laten van de werknemers. Geen enkele loonsverhoging tijdens de legislatuur van opa Joe. Met Joe Biden luidde het ultra liberale evangelie:”Geen boter maar kanonnen”. Uiteraard golden de besparingen niet voor de feestvarkens in Het Witte Huis.