Gemengde gevoelens nadat kernkabinet Engie-deal goedkeurt

Engie en de federale regering bekrachtigden de deal over de verlenging van 2 kerncentrales. Photonews

Uncategorized

Verstrengingen op komst? De Croo vervroegt overlegcomité naar morgen

Simon Segers

Alexander De Croo (Open VLD) heeft vandaag in de Kamer het overlegcomité met een week vervroegd. De reden voor deze aanpassing is de onverwachte stijging van de ziekhuisopnames.

“Wat we vandaag zien, hadden de meeste modellen drie weken geleden al aangekondigd, maar de stijging van de hospitalisaties komt een stuk vroeger dan verwacht”, verkondigde de premier in de Kamer. Vooral bij jongeren en de leeftijdscategorie van hun ouders worden sterke stijgingen vastgesteld. Vandaag vond ook overleg plaats met de ministers van Onderwijs. Het aantal ziekenhuisopnames blijft ondertussen al drie dagen boven een gemiddelde van 200. Dat is geleden van midden december.

Verstrengingen?

Grote vrees is de invloed van de cijfers op de maatregelen. De premier biedt voorlopig weinig duidelijkheid: “Vandaag is het absoluut te onveilig om het over perspectief te hebben. We moeten bijzonder voorzichtig zijn. De experten en het commissariaat maken op dit moment de analyse. De cijfers moeten ons helpen om te bepalen wat nodig is. Belangrijk is dat we het perspectief voor de scholen op 19 april en voor bepaalde heropeningen op 1 mei kunnen vrijwaren.” Het digitale overlegcomité komt morgen om 15 uur samen. Het fysieke overlegcomité, dat volgende week vrijdag gepland stond, kan eventueel nog doorgaan. Morgen zal hierover meer duidelijkheid worden gegeven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Verstrengingen op komst? De Croo vervroegt overlegcomité naar morgen”

Plaats een reactie

Delen