Mali beschuldigt westen van mislukte militaire staatsgreep te hebben gesteund

shutterstock

Uncategorized

Priester en vier parochianen ontvoerd in Mali

Sonja Dahlmans

Priester Léon Dougnon en vier parochianen zijn ontvoerd. De groep was van de diocese van Mopti onderweg naar de diocese van San voor de begrafenis van een pastoor daar. Het vijftal kwam daar echter nooit aan.

Volgens de president van de bisschoppelijke conferentie, Jonas Dembélé, heeft zijn bezorgdheid geuit over de ontvoering. Ook al is de situatie in het West-Afrikaanse land gevaarlijk, toch werd er niet eerder een geestelijke ontvoerd. Het laatste is met uitzondering van een Colombiaanse non, zuster Gloria Cecilia Narvaez Argoti, die in Mali werkzaam is. Zij werd in 2017 ontvoerd door islamitische militanten. Volgens bisschop Dembélé is niet gezegd dat de ontvoering direct gerelateerd is aan het feit dat het vijftal christenen zijn. Volgens hem zijn er niet eerder aanvallen op de kerk geweest.

Mali is een overwegend islamitisch land. Ontvoeringen komen er steeds vaker voor. Het geweld in het land komt door spanningen tussen het leger, jihadistische opstandelingen gelieerd aan al-Qaida en Islamitische Staat. Er zijn tevens onafhankelijkheidsstrijders betrokken bij de gewelddadigheden in het land. Dit heeft inmiddels voor duizenden doden gezorgd en honderdduizenden mensen raakten ontheemd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

2 gedachten over “Priester en vier parochianen ontvoerd in Mali”

Plaats een reactie

Delen