Uncategorized

Afghanistan: vrouwelijke tv-journalisten dragen boerka onder druk van taliban

Belga Press Agency

Vrouwelijke tv-journalisten in Afghanistan hebben zondag hun gezicht dan toch bedekt tijdens uitzendingen. Een dag eerder deden ze dat nog niet, waarmee ze tegen het bevel van de regerende taliban ingingen. Die hadden vrijdag laten weten dat voortaan alleen de ogen van vrouwelijke tv-journalisten te zien mogen zijn.

Zondag droegen ze een burka, waardoor alleen hun ogen zichtbaar waren, om het nieuws te presenteren op de zenders TOLOnews, Ariana Television, Shamshad TV en 1TV. “We hebben ons verzet”, zegt Sonia Niazi, presentatrice bij TOLOnews, “Maar TOLOnews kwam onder druk te staan, de taliban liet weten dat elke presentatrice die op het scherm verscheen zonder haar gezicht te bedekken een andere baan moest krijgen,” zei ze.

Sinds de taliban vorig jaar opnieuw aan de macht zijn gekomen, hebben ze een reeks beperkingen opgelegd aan de burgermaatschappij, waarvan vele gericht zijn op de beperking van de rechten van de vrouw. Eerder deze maand vaardigde de hoogste leider van de taliban een bevel uit dat vrouwen zich in het openbaar volledig moeten bedekken, ook hun gezicht, bij voorkeur met de traditionele burka. Voorheen was alleen een hoofddoek die het haar bedekte voldoende.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

19 gedachten over “Afghanistan: vrouwelijke tv-journalisten dragen boerka onder druk van taliban”

  1. Waar zitten de onnozelaars nu die de Taliban democratisch krediet gaven?
    Wie stuurt er een bataljon pocowoko’s op af? Wij zijn die kwijt en zij zullen ginds aan hun trekken komen.
    .

  2. Kan het nog achterlijker, en dat wordt hier geïmporteerd en nog een handje boven het hoofdje gehouden, weg ermee, opdoeken heel die islam, weg uit europa.

  3. Ook hier gaan we deze kant op. Nog gisteren zag ik een 4j meisje op een fietsje rijden op de dijk…met hoofddoek. Een kind kiest dat niet, het wordt van thuis uit opgelegd. Zie ik dan Zuhal Demir bij Ivan de Vadder afgelopen vrijdag tegen islamscholen foeteren, waarom dan geen decreet invoeren dat voor de leeftijd van 16j de hoofddoek, nikab, boerka verboden wordt in Vlaanderen? Als men perse die discriminatie wil ondergaan, laat die moslima’s er dan voor kiezen en bezoedel hun kinderen niet met iets wat zelfs niet in hun koran staat. Een rondje boerenpesten kan altijd, maar dergelijke segregatie wordt niet eens besproken in het Vlaams parlement. Mag niet zeker van imam Somers?

  4. Vervang het woord TALIBAN met de woorden ISLAMITISCHE FANATICI dat zou veel eerlijkerer zijn maar zeggen dat het regime in Afganistan ISLAMITISCH is zal Kitir niet graag horen want Islamieten zijn toch zo vredelievend nietwaar en we moeten hen geld geven liefst VLAAMQS belastingsgeld. Afganistan is een Islamitische republiek en wat ze in hun land doen laat me eigenlijk koud. Wat mij verschrikkelijk stoort is dat de politieke betweters à la Somers en C° de Islaam importeten in VLAANDEREN en daar ons belastingsgeld voor gebruiken. Waarschijnlijk zal ik het niet meer meemaken daar ben ik al te oud voor, alhoewel het kan vlug gaan, binnen enkele jaren zwaaien zij in ons VLAANDEREN de plak. Ooit marcheerden we met meer dan 100.000 man in Brussel om onze VLAAMSE rechten te verdedigen. Laat ons nu marcheren om de Islaam te verbannen.

Plaats een reactie

Delen