CDU Brexit

Uncategorized

Brexitonderhandelingen overschrijden opnieuw deadline

Wijnand Meeus

De Brexitonderhandelaars overschrijden opnieuw een deadline. Bijgevolg zal het Europees Parlement niet genoeg tijd meer hebben om een eventuele overeenkomst dit jaar goed te keuren. Het Europees Parlement stelde zondag middernacht als eindstreep. Maar deze haalde men niet.

De onderhandelingen worden vandaag opnieuw verder gezet. Dit tweette de Duitse voorzitter van de Brexit Group van het Europees parlement David McAllister gisteren. “Ik roep morgenochtend om 9u45 een speciale vergadering van de Brexit Group van het Europees parlement bijeen om de situatie te beoordelen en de volgende stappen te bediscusseren”, schrijft hij.

Schotse premier Nicola Sturgeon uitte opnieuw haar zorgen en dringt er op aan dat men de overgangsperiode verlengt. “Het is absoluut noodzakelijk dat de premier een overeenkomst zoekt”, zo schreef ze gisteravond op Twitter. “De nieuwe coronavariant – en de talrijke implicaties ervan – betekent dat we te maken hebben met een serieuze situatie. Het vereist 100 procent onze aandacht. Het zou onredelijk zijn om het te verergeren met de Brexit.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Delen