Charleroi: kogelvrije vesten en mogelijk wapens gestolen uit politiebureau

Foto: Google Maps. Charleroi: kogelvrije vesten en mogelijk wapens gestolen uit politiebureau

Uncategorized

Charleroi: kogelvrije vesten, uniformen, wapens en radio’s gestolen uit politiebureau

Kristof Luypaert

In de nacht van donderdag op vrijdag, tussen 01.15 uur en 01.55 uur hebben zes gemaskerde dieven ingebroken in  een politiekantoor in Marcinelle (Charleroi), in het hart van het Cité Parc. Volgens de kranten La Dernière Heure en De Standaard zijn daarbij niet enkel kogelvrije vesten, maar ook om dienstwapens, politie-uniformen en radio’s gestolen. De precieze buit is nog niet bekend, maar het het parket van Charleroi bevestigt dat er kogelvrije vesten gestolen zijn.

Een buurman, die getuige was van de inbraak, waarschuwde de politie. “Hij zag zes inbrekers gekleed in donkere outfits met grote tassen het politiebureau uitrennen”, bevestigt het parket van Charleroi.

De dieven braken in via de achterdeur van het politiebureau open nadat ze de alarmkabels hadden doorgeknipt. Bij de diefstal zijn minstens kogelwerende vesten gestolen. Het parket van Charleroi onderzoekt nog of er mogelijk ook wapens zijn gestolen.

Buiten het politiebureau zijn zowel een kogelvrije vest als een regenjas van de politie gevonden. Alle agenten moeten nu één voor één hun persoonlijke spullen controleren om een inventaris te kunnen opmaken van de gestolen goederen.

De federale gerechtelijke politie voert het onderzoek. Van de dieven is momenteel nog geen enkel spoor.

Reeds vijf jaar geleden klachten over onveiligheid in zelfde politiekantoor

Al in januari 2015 verschenen er ernstige klachten over de gebrekkige beveiliging van hetzelfde politiekantoor. Agenten deden toen onder meer hun beklag over toegangsdeuren die niet konden worden gesloten en over een wachtruimte die niet zichtbaar was voor de agenten aan het onthaal. 

 “Iedereen kan hier binnenwandelen zoals in een molen, zonder dat we er iets kunnen tegen doen,” klonk het toen, bij een vakbondsafgevaardigde die toen ook problemen signaleerde met een elektrisch bediende toegangsdeur naar de receptie die vanzelf open ging. Ook zou een tweede deur tussen de receptie en de kantoren niet goed kunnen worden afgesloten. 

Stadsarbeiders die toen de elektrisch bediende deur probeerden te repareren, moesten onverrichterzake terugkeren. Of die beveiligingsproblemen intussen grondig zijn aangepakt konden we niet achterhalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Charleroi: kogelvrije vesten, uniformen, wapens en radio’s gestolen uit politiebureau”

Plaats een reactie

Delen