Schoten gelost bij huiszoeking voor fraudeonderzoek corona-uitkeringen

Foto: Shutterstock.Schoten gelost bij huiszoeking voor fraudeonderzoek corona-uitkeringen

Uncategorized

Schoten gelost bij huiszoeking voor fraudeonderzoek corona-uitkeringen

Wijnand Meeus

Dinsdagochtend werden verschillende huiszoekingen uitgevoerd in kader van een onderzoek naar fraude met corona-uitkeringen. Bij een van de huiszoekingen loste men schoten en geraakte een verdachte gewond. In totaal arresteerden de veiligheidsdiensten 25 personen.

In maart maakten naar schatting ongeveer 900.000 mensen gebruik van de versoepelde regels voor de tijdelijke werkloosheid waardoor ze recht kregen op een uitkering. Uit grootschalig onderzoek blijkt nu dat daar verschillende mensen misbruik hebben van gemaakt. Enkele van de verdachten zouden zo een werkloosheidsuitkering hebben aangevraagd door misbruik te maken van de identiteit van honderden personen. Ook ontvingen anderen uitkeringen onder hun eigen naam waar ze geen recht op hadden.

De totale schade van de fraude ligt momenteel op twee miljoen euro. Maar deze kan in werkelijkheid nog veel hoger liggen. De verdachten die deze ochtend werden opgepakt worden nu voorgeleid bij een onderzoeksrechter. Één verdachte raakte deze ochtend tijdens de huiszoeking gewond.  “Hij greep naar een wapen en daarop heeft de politie geschoten, hij is niet levensgevaarlijk gewond”, klinkt het bij Eric Van der Sypt van het federaal parket. Men nam bovendien tijdens de huiszoekingen nog drie wapens en enkele luxewagens in beslag.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen