Vier Reuzegommers trekken medische rapporten Sanda Dia in twijfel

Foto shutterstock:Vier Reuzegommers trekken medische rapporten Sanda Dia in twijfel

Uncategorized

Vier Reuzegommers trekken medische rapporten Sanda Dia in twijfel

Wijnand Meeus

Enkel leden van de studentenclub Reuzegom, die onderzocht worden voor de dood van Sanda Dia, trekken de medische rapporten uit het onderzoek in twijfel. Momenteel buigt een nieuw college van deskundigen zich over de medische aspecten. Ze onderzoeken of er eventuele fouten zijn gemaakt in het ziekenhuis bij de behandeling van Dia.

Sanda Dia stierf op 7 december 2018 aan meervoudige orgaanfalen. Hij verbleef al twee dagen in het ziekenhuis nadat hij onderkoeld, met een lichaamstemperatuur van 27,2 graden Celsius, werd binnengebracht door zijn vrienden van de studentenclub reuzegom. Dia had er een studentendoop van twee dagen opzitten die hem uiteindelijk fataal zou worden. 

Ondertussen loopt al twee jaar onderzoek naar de zaak. En daarnaast naar de schuld die de achttien aanwezige leden van Reuzegom in de dood van Dia zouden dragen. Op 4 september 2020 werd door de advocaten van de verdediging om extra onderzoek gevraagd. Al maanden is het onduidelijk waarom en over wat dit extra onderzoek gaat. Nu blijkt dat vier van de achttien Reuzegommers zich vragen stellen bij de medische rapporten die in het dossier zitten. In totaal zijn 30 vragen opgeworpen door de verdediging.

‘Zijn op de spoeddienst de juiste handelingen getroffen? Stelden dokters de juiste diagnose? Werd Sanda Dia niet verkeerdelijk aanzien voor een zoveelste student die stomdronken was binnengevoerd?’ De advocaten willen honderd procent zeker weten of er na de tweedaagse doop eventueel ook fouten zijn gemaakt in het ziekenhuis.
 

“Pure verschuiving van verantwoordelijkheid”

 
Ondanks de legitimiteit van de vragen, reageert Sven Mary, die de familie van Sanda Dia vertegenwoordigt, misnoegd. “Dat de focus dreigt te verschuiven naar de rol van het ziekenhuis en de spoedarts is pure verschuiving van verantwoordelijkheid”, klinkt het bij meester Mary. “Althans een poging tot. Zullen we aan de spoedarts ook ineens vragen waarom de Reuzegommers Sanda Dia zieltogend twee uur als een beest in een ijskoude put lieten liggen?”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen