Eén op drie jonge Brusselse automobilisten rijdt soms onder invloed van lachgas

Foto Shutterstock:Eén op drie jonge Brusselse automobilisten rijdt soms onder invloed van lachgas

Uncategorized

Politiezone Voorkempen zal harder optreden tegen lachgasgebruikers

Ruben Notteboom

De politiezone Voorkempen (Schilde, Malle, Zoersel en Brecht) zal harder optreden tegen lachgas. Vanaf nu zal men een GAS-boete krijgen bij het gebruik of verkoop van lachgas. Meer en meer jongeren zouden namelijk lachgas gebruiken, wat nefast is voor de volksgezondheid en verkeersveiligheid.

Verschillenden gingen de Voorkempen al voor, bijvoorbeeld de politiezones Antwerpen en Mechelen-Willebroek. Daar was lachgasgebruik al opgenomen in het GAS-reglement. Nu de politie-inspecteurs in de Voorkempen ook steeds meer en meer misbruik vaststellen, volgen  Schilde, Malle, Zoersel en Brecht deze trend. Voor deze wijziging kon de politie niets doen tegen lachgas, enkel tijdelijk afnemen. Nu kan de politie het lachgas in beslag nemen en een boete uitschrijven van tot wel 350 euro. Voor minderjarige tieners is die boete 175 euro. Het is nu afwachten of de nieuwe strijd tegen lachgas zich nog verder verspreidt naar andere zones en provincies.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen