CD&V-voorzitter Joachim Coens uit kritiek op trage uitrol vaccinaties

Foto: Photonews. CD&V-voorzitter Joachim Coens uit kritiek op trage uitrol vaccinaties

Uncategorized

CD&V-voorzitter Joachim Coens uit kritiek op trage uitrol vaccinaties

/

CD&V-voorzitter Joachim Coens uitte vandaag in VTM Nieuws kritiek op de trage vaccinatiecampagne in ons land en het feit dat honderdduizenden vaccins in de diepvries liggen. “De hele samenleving wacht op een versnelling in het vaccinatieplan”, aldus Coens.

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) beloofde enkele maanden geleden dat de uitrol van de vaccinatiecampagne vlot zou verlopen en ging daarvoor zelfs zijn befaamde weddenschap aan met de bevolking. Vandaag blijkt echter dat er van die vlotte uitrol weinig sprake is. Ons land behoort tot de slechtste leerlingen van de Europese klas wat betreft toegediende vaccins.

Vaccins in diepvries

Coens vindt dan ook dat het vaccineren dringend sneller moet gaan. “De hele samenleving wacht op een versnelling in het vaccinatieplan”, aldus Coens in VTM Nieuws. “Het is oorlog en we hebben kogels, die dienen om te schieten.”

Met die spreekwoordelijke kogels doelt Coens uiteraard op de vele vaccins die de dag van vandaag letterlijk en figuurlijk in de diepvries liggen. Op dit moment gaat het om ruim 450.000 vaccins die wachten om toegediend te worden, wat voor Coens niet kan. “Elke spuit moet buiten”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “CD&V-voorzitter Joachim Coens uit kritiek op trage uitrol vaccinaties”

  1. “De hele samenleving wacht op een versnelling in het vaccinatieplan”, aldus Coens. Ik ben het eens met dhr Coens. Maar dan zullen we in de Wetstraat en de dorpstraat van politieke leiders moeten veranderen. Dus extit Vivaldi met Alexander Decroo en Frank Vandenbroecke en Jan Jambon en Wouter Beke in de VLaamse regering. Laat de kiezers oordelen.

Plaats een reactie

Delen