Nederlandse gehandicapte jongen achtergelaten in de vrieskou

Foto: Shutterstock. Nederlandse gehandicapte jongen achtergelaten in de vrieskou

Uncategorized

Nederlandse gehandicapte jongen achtergelaten in de vrieskou

Wijnand Meeus

In de nacht van dinsdag op woensdag werd een 20-jarige jongen door zijn familie achtergelaten in de vrieskou in het Nederlandse Rijswijk. De jongen werd achtergelaten aan een brandweerkazerne en werd opgemerkt door een voorbijganger die daarna de hulpdiensten verwittigde. De jongen had een briefje bij waarop stond geschreven dat de familie niet meer voor hem kon zorgen.

Een voorbijganger in de Burgemeester Elsenlaan merkte de gehandicapte jongen in een rolstoel en ging poolshoogte nemen. De jongen kon door zijn beperking niet praten en leek duidelijk onderkoeld. Op een briefje dat de jongen meehad stond geschreven dat zijn familie dakloos is en zijn moeder niet meer voor hem kon zorgen. De jongen werd na het verwittigen van de hulpdiensten met onderkoelingsverschijnselen overgebracht naar het ziekenhuis.

De politie van Rijswijk roept op aan de familie op contact op te nemen. De jongen had geen identiteitsbewijs bij dus de hulpdiensten tasten tot nu toe in het duister. “Het onderzoeksteam komt graag in contact met zijn familieleden om met hen de mogelijkheden voor hulpverlening te bespreken”, klinkt het bij de politie.

Larissa Bentvelzen, Rijkwijkse schepen van Sociaal Domein, reageert geschokt. “Toen ik het nieuws in de media las, was ik verbouwereerd”, zegt ze. “Het is echt ontzettend verdrietig dat zoiets gebeurt. We moeten nu eerst de politie haar werk laten doen. Als blijkt dat het een inwoner van Rijswijk betreft, dan zullen wij alle zeilen bijzetten om te zorgen dat hij de hulp krijgt die nodig is.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen