Een trein van de NMBS. Foto Shutterstock.

Een trein van de NMBS. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Opnieuw grote drukte in stations, NMBS activeert drukteplan

Wijnand Meeus

Net als gisteren heerst er weer een grote drukte in verschillende grote treinstations in Vlaanderen. In de stations van Gent, Brugge, Brussel-Zuid en Leuven is het drukteplan opnieuw geactiveerd. Dit meldt woordvoerder van de NMBS Dimitri Temmerman.

Na gisteren dus ook vandaag weer grote drukte in de Vlaamse stations. “We staan opnieuw klaar om alles in goede banen te leiden”, klinkt het bij Temmerman.  “In de grote stations begeleiden stewards de mensen.” De stewards laten de reizigers pas toe op de perrons indien er een trein arriveert waar er ook effectief plaats voor hen is. Op deze manier wil de NMBS de drukte op de treinen zelf vermijden.

“Gisteren hebben we zes van de tien extra treinen die we voorzien hadden, moeten gebruiken. Ook nu staan die toestellen stand-by”, aldus Temmerman. Vandaag was dit tot nu toe nog niet nodig volgens de NMBS. Wel roepen ze op om je reis goed in te plannen. “In de app kan je zien hoe druk het is op de trein die jij wil nemen”, zegt Temmerman nog. “Afhankelijk daarvan kan je eventueel kiezen voor een latere trein.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen