Raad van State: "Gokkantoren blijven toe"

Foto: Shutterstock. Raad van State: "Gokkantoren blijven toe"

Uncategorized

Raad van State: “Gokkantoren blijven toe”

Wijnand Meeus

De Raad van State heeft beslist de gokkantoren toe te houden. Kansspelbedrijf Derby ging daar in beroep tegen de sluiting van de wedkantoren, casino’s en speelautomatenhallen. Volgens de Raad van State is de maatregel niet in strijd met het beginsel van gelijkheid en vrijheid van ondernemen en kon de regering redelijkerwijs aannemen dat een heropening voor een heropflakkering van het coronavirus zou kunnen leiden.

Sinds oktober moesten alle wedkantoren sluiten als maatregel tegen de verspreiding van het coronavirus. Tijdens het overlegcomité van 5 februari, toen werd de beslist de kappers te heropenen, werd de maatregel verleng tot 1 april. Kansspelbedrijf Derby ging in beroep tegen deze beslissing en vroeg een onmiddellijke heropening van de wedkantoren.

De Raad van State besliste echter dat de maatregel niet in strijd met het beginsel van gelijkheid en vrijheid van ondernemen. Hierdoor vervalt het beroep en moeten de gokkantoren nog steeds gesloten blijven. Bovendien kon de regering volgens de Raad redelijkerwijs aannemen dat een heropening zou kunnen leiden tot een heropflakkering en exponentiële verspreiding van het coronavirus.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen