Regering heeft akkoord over pandemiewet

Foto: Photonews. Regering heeft akkoord over pandemiewet

Uncategorized

Regering heeft akkoord over pandemiewet

Pieter Van Berkel

De federale regering heeft een akkoord bereikt over de zogenaamde pandemiewet. Dat meldt CD&V-voorzitter Joachim Coens op Twitter.

“De pandemiewet ligt klaar om naar het parlement te gaan, dankzij het harde werk van [minister van Binnenlandse Zaken] Annelies Verlinden (CD&V) om iedereen op één lijn te krijgen en de stroom aan commentaar van non-believers te trotseren“, schrijft Coens op Twitter. “Een stap vooruit voor onze democratie!”

Het wetsontwerp zou rond dit tijdstip goedgekeurd moeten worden in de ministerraad. Volgende week wordt in de Kamer een debat over de plannen verwacht, waarna advies gevraagd wordt aan de Raad van State.

Onenigheid binnen regering over pandemiewet

De pandemiewet had heel wat voeten in de aarde. Zo was er onenigheid binnen de regering over het voorstel. De coronamaatregelen worden momenteel via ministeriële besluiten genomen, zonder dat het parlement vooraf geconsulteerd wordt. Premier De Croo zag daar geen democratisch probleem in. Minister Verlinden beloofde reeds in december een pandemiewet voor te bereiden.

De N-VA diende deze week een eigen tegenvoorstel in. Uitgangspunt daarbij was dat er aan al de vrijheidsbeperkende maatregelen een parlementair debat vooraf moet gaan.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen