Spoorarbeider overleden na treinaanrijding

Fot: Shutterstock. Spoorarbeider overleden na treinaanrijding

Uncategorized

Spoorarbeider overleden na treinaanrijding

Wijnand Meeus

Zaterdagochtend rond zes uur is een spoorarbeider overleden na aanrijding van een trein. Het ongeval vond plaatster hoogte van Ruisbroek door de trein van Schaarbeek naar ’s Gravenbrakel. De man werkte aan de sporen in opdracht van een onderaannemer in dienst van Infrabel.

Het ongeluk gebeurde tijdens moderniseringswerken aan de seinrichting in opdracht van de infrastructuurbeheerder. Op de locatie bevonden zich twee spoorlijnen. Een van de spoorwerken werd buiten dienst gesteld tijdens de werken zodat de arbeiders er vellig aan het werk kunnen. De andere spoorlijn was wel nog in werking, maar de procedure stelde dat uit veiligheidsmaatregelen niemand die spoorweg mocht oversteken.

(Lees verder onder de tweet)

Wanneer de man klaar was met werken zou hij via de afgesloten spoorlijn de werf verlaten. Waarom de man toch via een andere weg de werf verliet en hoe het ongeval zich heeft kunnen voordoen blijft nog onduidelijk. Infrabel organiseert psychosociale begeleiding voor de collega’s van het slachtoffer en werkt daarnaast actief mee aan het onderzoek om te begrijpen hoe dit ongeluk is kunnen gebeuren.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen