Foto Photo News; © Christophe Licoppe/Photo News - 10900429-027

Foto Photo News; © Christophe Licoppe/Photo News - 10900429-027

Uncategorized

Zuhal Demir (N-VA) investeert bijna 5 miljoen extra in Vlaamse jeugdverblijven

Ruben Notteboom

Vlaams minister voor Toerisme Zuhal Demir (N-VA) maakt bijna 5 miljoen euro extra vrij voor erkende Vlaamse jeugdverblijven. Ze wil dat geld investeren in nieuwbouwprojecten en vernieuwingen.

In een persbericht vertelt Zuhal Demir dat de regering de voorbije jaren heeft ingezet op bestaande jeugdverblijven om ze te verbeteren, zoals de sanitair of brandveiligheid. Nieuwbouw en vernieuwbouw is daarom wat op de achtergrond gebleven.

In totaal 6,5 miljoen voor Vlaamse jeugdhuizen

Daar wil ze nu verandering in brengen. De kwaliteit van jeugdverblijven kan volgens haar namelijk “een extra push gebruiken.” Daarom legt ze 5 miljoen extra op tafel bij Toerisme Vlaanderen om erkende Vlaamse jeugdhuizen te helpen.

Die 5 miljoen komt uiteraard niet onmiddellijk vrij. Dit jaar komt er één miljoen vrij die toegevoegd wordt bij de 1,5 miljoen die al eerder toegeschreven was aan Toerisme Vlaanderen. Dat komt dus neer op 2,5 miljoen dit jaar. In de komende twee jaar komt er jaarlijks 2 miljoen extra vrij. Met de 5 miljoen extra zal er dus in totaal 6,5 miljoen geïnvesteerd worden in de Vlaamse jeugdverblijven.

600 erkende jeugdhuizen kunnen nu subsidies aanvragen

In totaal gaat het over 600 erkende jeugdverblijven die nu een dossier kunnen indienen bij Toerisme Vlaanderen om subsidies aan te vragen. Ze hebben hiervoor tot 1 april. Misschien volgt er later dit jaar nog een subsidie-oproep. Demir is tevreden. Zeker in deze moeilijke coronatijden, kan een extra duwtje in de rug wonderen doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen