Politie in Antwerpen (photonews)

Politie in Antwerpen (photonews)

Uncategorized

Antwerpse politie arresteert negen ‘pedojagers’

Simon Segers

De Antwerpse lokale politie kon de afgelopen dagen meerdere vermoedelijke ‘pedojagers’ inrekenen. Deze proberen vaak via besloten groepen op sociale media om pedofielen te identificeren en op te sporen.

De speurders van de dienst intel ontdekten besloten Facebookgroepen waar werd opgeroepen om te jagen op pedofiele mannen. Een onderzoek werd opgestart waarna huiszoekingen plaatsvonden bij tien verdachten. Bij twee van hen vond de politie verschillende wapens. “Het gaat om negen illegale vuurwapens, vier geregistreerde vuurwapens, zeven airsoftwapens, acht dolken, twee boksijzers en een matrak”, aldus woordvoerder Sven Lommaert in De Standaard. Het is na verhoor nog onduidelijk of de twee mannen enige slachtoffers hebben gemaakt. Zij werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Recht in eigen handen

De ‘pedojagers’ gebruiken chatrooms om doelwitten te contacteren en uiteindelijk te ontmoeten. De resulterende confrontaties dreigen soms fout af te lopen, zoals dat vorig jaar in de Nederlandse stad Arnhem het geval was. Hier kwam een 73-jarige man om het leven nadat hij ten val kwam als gevolg van een afranseling door enkele tieners.

“Hoewel pedojagers soms worden verheerlijkt, kan de politie niet toelaten dat mensen zelf voor rechter spelen. Ook niet wanneer ze denken dat iemand iets doet dat verboden is”, gaat Lommaert verder. Hij verduidelijkt dat het onaanvaardbaar is om het recht in eigen handen te nemen. Ieder feit of vermoeden van kindermisbruik moet gemeld worden, zodat politie en parket hun werk kunnen doen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen