"De grens van het mogelijke, is al lang bereikt". Foto Shutterstock.

"De grens van het mogelijke, is al lang bereikt". Foto Shutterstock.

Uncategorized

Christelijk Onderwijsverbond ontevreden over maatregelen kleuteronderwijs

Ruben Notteboom

Het Christelijk Onderwijsverbond, COV, is ontevreden over de maatregelen voor het kleuteronderwijs. Het COV begrijpt niet dat “het personeel van het kleuteronderwijs in de vuurlinie moet blijven staan”.

Dat laat het COV weten nadat het Overlegcomité besliste dat kleuters naar school mogen blijven gaan, terwijl alle lessen in het lager, secundair en hoger onderwijs worden opgeschort.

Geen maatregelen voor het kleuteronderwijs

Het is nog niet 100% zeker over er geen afstandsonderwijs zal komen, maar momenteel zouden alle lessen vanaf maandag opgeschort worden in het lager, secundair en hoger onderwijs. Ook de lessen in het deeltijds kunstonderwijs en volwassenonderwijs worden opgeschort. Enkel het kleuteronderwijs blijft open.

Die beslissing begrijpt het COV niet. Momenteel vindt het leeuwendeel van alle besmettingen plaats bij kinderen en jongeren tussen de 10 en 19 jaar, maar het COV beweert dat kleuters amper getest worden en men daarom een vertekend beeld zou kunnen hebben. Daarom vinden ze het onverantwoord dat kleuterleerkrachten moeten blijven werken.

“De grens van het mogelijke is al lang bereikt”, vindt het COV

“De grens van wat mogelijk is, is al lang bereikt,” zegt Algemeen secretaris Marianne Coopman volgens HLN. “Omdat kleuters zich veel moeilijker aan de coronamaatregelen kunnen houden, is de kleuterschool bij uitstek een kruispunt van menselijke contacten en dus van besmettingen.” Daarnaast merkt ze op dat het personeel zich onvoldoende kan beschermen, de sneltesten te traag op gang komen en het personeel niet gevaccineerd kan worden. Daarom wil de vakbond dat ouders zoveel mogelijk hun kinderen thuishouden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen