Illustratief: Foto Shutterstock.

Illustratief: Foto Shutterstock.

Uncategorized

Christelijke Onderwijscentrale: “Leerkrachten zijn geen kanonnenvlees”

Wijnand Meeus

Het onderwijs blijft hameren op een prioritaire vaccinatie van de leerkrachten. Koen Van Kerkhoven, secretaris-generaal van de Christelijke Onderwijscentrale (COC), begrijpt niet waarom dit niet wordt gedaan. “Als ze zeggen dat het onderwijs een prioriteit is, dan moeten ze dat waar maken met daden”, vertelt hij in De Zevende Dag.

Van Kerkhoven zegt verbolgen te zijn geweest toen ze vernamen dat de prioritaire vaccinatie van het onderwijspersoneel uitblijft. “Het was altijd de afspraak binnen het onderwijsoverleg dat het onderwijs prioritair gevaccineerd zou moeten worden”, aldus Van Kerkhoven. “Minister Weyts staat daar achter, maar blijkt nu geen steun meer te hebben van de Vlaamse regering. Wij begrijpen niet waarom bepaalde politieagenten gevaccineerd worden terwijl ze elke dag met misschien 2 à 10 mensen in contact komen, terwijl leerkrachten elke dag tussen honderden leerlingen staan die niet gevaccineerd zijn.”

“Maar leerkrachten zijn geen kanonnenvlees”, gaat hij verder. “Als ze zeggen dat het onderwijs een prioriteit is, dan moeten ze dat waar maken met daden en moet men durven beslissen dat wij in de paasvakantie gevaccineerd worden.” Ook Lieven Boeve van het katholiek onderwijs blijft groot voorstander van prioritaire vaccinatie voor leerkrachten. “Ik denk dat we dat zeker moeten aanhouden. De zorg is uiteraard nog meer prioritair, maar ik denk dat het onderwijs met zijn maatschappelijke opdracht, toch snel daarna komt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen