Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Deliveroo-aandeel keldert op eerste beursdag

Wijnand Meeus

Koeriersbedrijf Deliveroo kampt met een slechte start bij het intreden op de Londense beurs. De introductie van het bedrijf op de London Stock Exchange werd gezien als een van de grootste in tien jaar tijd. Maar met een daling van 30 procent draait hun start uit op een grote flop.

Deze ochtend dook Deliveroo bij zijn start op de Londense beurs meteen 15 procent lager. Een uur later bleef het bedrijf verliezen halen tot 2,70 pond, terwijl de introductiekoers 3,90 pond bedroeg. Vorige week werd het bedrijf echter nog op 10 miljard euro gewaardeerd. Maar nu blijkt dat deze waarde toch te hoog gegrepen is voor topinvesteerders.

De prijsvork van 3,90 à 4,10 pond per aandeel werd noodgedwongen naar beneden herzien en Deliveroo was op slag een 1 miljard minder waard. Zelfs na deze herziening blijven de grote investeerders nog weg van het aandeel. De oorzaak ligt vermoedelijk bij de slechte werkomstandigheden van de koeriers die voor Deliveroo werken. Ook vinden de investeerders het niet kunnen dat oprichter Will Shu met extra stemrechten voor zijn aandelen de touwtjes strak in handen houdt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen