Directeur De Voorzorg en sp.a-lid opgepakt in corruptiedossier

Foto: Twitter. Directeur De Voorzorg en sp.a-lid opgepakt in corruptiedossier

Uncategorized

Directeur De Voorzorg en sp.a-lid opgepakt in corruptiedossier

Wijnand Meeus

Directeur van De Voorzorg Limburg en actief sp.a-lid Tony Coonen is opgepakt in een groot onderzoek naar corruptie en witwassen. Het parket voerde in het dossier al 10 huiszoekingen uit en pakte meerdere mensen op.

De huiszoekingen worden gehouden op verschillende privé-adressen en bedrijven. Coonen en enkele andere leden van de raad van bestuur bij De Voorzorg worden beschuldigd van het verkopen van panden aan projectontwikkelaars. Nu wordt door het parket onderzocht op welke manier ze daar persoonlijk voordeel uithaalden.

“Het onderzoek zit nog in een opstartfase en het parket onthoudt zich momenteel van ieder commentaar in afwachting van verdere resultaten”, klinkt het bij het parket. “Draaischijf in dit onderzoek is een 55-jarige Hasselaar die actief is in meerdere verenigingen en bedrijven. Andere verdachten situeren zich in de bouwsector.”

(Lees verder onder de tweet)

Coonen kwam in 2019 op als lijstduwer bij de Limburgse kamerverkiezingen. Provinciegenoot Chris Janssens (Vlaams Belang) laat zijn ongenoegen alvast blijken op Twitter. “De liberalen waren de socialisten aan het voorbijsteken inzake corruptieschandalen”, schrijft hij. “De socialisten doen opnieuw een inhaalbeweging. Wat een bende bij die traditionele partijen!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen