Egbert Lachaert en Alexander De Croo. Foto Photonews. © Didier Lebrun/Photo News - 10904953-059

Egbert Lachaert en Alexander De Croo. Foto Photonews. © Didier Lebrun/Photo News - 10904953-059

Binnenland politiek

Egbert Lachaert (Open Vld): “Beeld je eens in dat we op het parlement moeten wachten”

Ruben Notteboom

Egbert Lachaert (Open Vld) kwam even onder vuur door een tweet die ondertussen al verwijderd is. In die tweet vroeg hij zich af waarom we voor de pandemiewet op het parlement zouden moeten wachten.

Iedereen wacht ongeduldig op het MB met de nieuwe maatregelen omdat men zich wil kunnen organiseren,” schreef Egbert Lachaert. “Beeld je eens in dat, zoals sommigen bepleiten, men nu nog een dagenlang debat en stemming in het parlement zou moeten hebben alvorens we echt weten hoe het zit. #Zootje #Pandemiewet”.

“Tweets verliezen nuance”

Koen Metsu (N-VA) moest toch even de wenkbrauwen fronsen doen hij het las. “Wie hackte dit account? Het behoorde vroeger toe aan de democratische liberaal Egbert Lachaert. Geef hem dit terug ajb!”, klinkt het met een licht sarcastische ondertoon.

Ondertussen reageerde Lachaert al op de heisa met een statement. “Vorige tweet leidt tot wat gespreksstof. Debat #pandemiewet verliest duidelijk nuance in 280 tekens . Hierbij verduidelijking,” schrijft hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

3 gedachten over “Egbert Lachaert (Open Vld): “Beeld je eens in dat we op het parlement moeten wachten””

  1. Zegt Lachende Lachaert: beeld je eens in dat we het woord «democratie» letterlijk moeten opnemen; nee hoor, wij werken met «Sondermassnahmen» alhoewel we wellicht niet de eersten zijn die dat doen.

Plaats een reactie

Delen