Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratief. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Fietser die 5-jarig meisje ten val bracht moet 1 euro schadevergoeding betalen

Wijnand Meeus

De fietser die op Kerstmis in de Hoge Venen een 5-jarig meisje deed vallen met een kniebeweging, krijgt opschorting van straf. Daarnaast moet hij een symbolische schadevergoeding van 1 euro betalen. Dit besliste de rechtbank van Verviers woensdag.

Op kerstmis wandelde een kind samen met haar ouders in de Hoge Venen. Een fietser die wou passeren, deelde een kniestoot uit aan het kind waardoor ze ten val werd gebracht. Het gehele voorval werd gefilmd en ging rond op sociale media, waar er veel commentaar werd geuit op de fietser. De rechtbank oordeelde woensdag dat “de fietser door gebrek aan voorzichtigheid of voorzorg onopzettelijke slagen heeft toegediend, zonder de bedoeling iemand anders kwaad te doen”.

Ondanks de tenlastelegging werd bewezen, hield de rechtbank rekening met de beperkte ernst van de feiten, de socio-professionele inschakeling van de fietser, de afwezigheid van antecedenten, de heisa op sociale media, de oproep tot getuigen door het parket en het feit dat de man van zijn vrijheid beroofd werd. De zestiger kreeg bijgevolg een opschorting van zijn straf toegekend. De man dient slechts een symbolische schadevergoeding van 1 euro te betalen aan de familie van het kind.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Fietser die 5-jarig meisje ten val bracht moet 1 euro schadevergoeding betalen”

  1. Na het bekijken van het filmpje met de bewuste scene viel het mij op dat de fietser in kwestie niet omkeek naar het slachtoffer na het ongeval. De rechtbank acht de onopzettelijke slagen voor bewezen. Luidens de wegcode pleegde de fietser dus technisch gezien vluchtmisdrijf. Nergens lees ik in het artikel dat de dader zijn excuses zou aangeboden hebben aan de ouders van het slachtoffer (5 jaar oud). Wat wijst op een kennelijk gebrek aan schuldinzicht over zijn laakbare daad. Voor de rechter uit Verviers blijkbaar onbelangrijke elementen.

Plaats een reactie

Delen