Geweld en overlast tegen buschauffeurs De Lijn blijven aanhouden

Foto: Shutterstock. Geweld en overlast tegen buschauffeurs De Lijn blijven aanhouden

Binnenland politiek

Geweld en overlast tegen buschauffeurs De Lijn blijven aanhouden

Pieter Van Berkel

Het aantal gevallen van verbale en fysieke agressie tegen buschauffeurs van De Lijn is dit jaar amper gedaald. Dat blijkt uit cijfers die Vlaams Parlementslid Guy D’Haeseleer (Vlaams Belang) opvroeg bij minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld).

In de eerste drie kwartalen van 2020 werden 2.608 gevallen van geweld en overlast geregistreerd. Ter vergelijking: in het gehele jaar 2019 waren er 2.647 klachten. Terwijl het aantal klachten over fysieke en verbale geweldplegingen licht daalde, steeg het aantal overlastincidenten.

“Aangezien de gevallen voor driekwart van het jaar 2020 nu al bijna gelijk zijn met het aantal in 2019, is het vermoeden sterk dat het aantal gevallen minstens op gelijk niveau zal eindigen”, zegt D’Haeseleer. “Bovendien hebben door de coronacrisis veel minder mensen de bus genomen gedurende de lockdownperiodes. We hebben dan ook sterke vermoedens dat de bedreigingen en risico’s voor onze De Lijn-medewerkers niet afnemen.”

D’Haeseleer roept minister Peeters op om maatregelen te nemen tegen de overlast en agressie. “Er moet eindelijk gereageerd worden in het belang van de buschauffeurs en de reizigers”, zegt D’Haeseleer.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Geweld en overlast tegen buschauffeurs De Lijn blijven aanhouden”

  1. Kan men ook in kaart brengen in welke regio de meeste agressie tegenover de buschauffeurs plaats vindt? Ik heb een vermoeden dat in bepaalde Brusselse steden de agressie het grootst is.

Plaats een reactie

Steun nu ook

het vrije woord

Vind je dit artikel interessant?

Neem een PAL-proefabonnement

(nu eerste maand gratis)

Probeer het nu
Delen