Illustratief: KBC Leuven. Foto Shutterstock

Illustratief: KBC Leuven. Foto Shutterstock

Uncategorized

KBC-tarieven schieten de hoogte in

Wijnand Meeus

Verschillende tarieven van KBC-bank zullen vanaf 1 april een stuk duurder worden. Zo zal bijvoorbeeld de kost van een plusrekening met 30% stijgen. Deze zal voortaan 3,25 euro per maand kosten.

De vorige prijsverhoging dateert van september 2019. Toen verhoogde men het tarief van de plusrekening van 2 euro naar 2,5 euro. Nu verhoogt men deze naar 3,25 euro. Ongeveer 80 procent van de klanten bij KBC opteert voor zo’n rekening.  “Wij investeren voortdurend in digitalisering en beveiliging. We moeten ook steeds complexere en sneller wijzigende reglementering opvolgen”, klinkt het bij KBC. In vergelijking met concurrenten meent KBC “een correcte, marktconforme prijs” aan te rekenen.

Daarnaast zal KBC-bank vanaf 1 april de afdrukfunctie voor uittreksels in de selfbankzone uitschakelen. KBC zegt de algemene mogelijkheden om papieren rekeninguittreksels volledig te willen afbouwen. “De meeste klanten gebruiken toch al de mogelijkheid om de afschriften gratis digitaal te krijgen”, zeggen ze. Enkel voor klanten die niet digitaal actief zijn, blijft het nog mogelijk om papieren uittreksels te verkrijgen via de post.

Maar ook hiervoor gaan de prijzen opnieuw omhoog. Vanaf april zal dat 2,5 euro voor een maandelijkse verzending kosten en 25 euro voor een dagelijkse. Voor groepen zoals 80-plussers, minderjarigen, handelsonbekwame personen en blinden- en slechtzienden, zal KBC die kosten op zich nemen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen