Man in Zweden verwondt acht mensen met bijl: "Vermoedelijke terreurdaad"

Foto: Shutterstock. Man in Zweden verwondt acht mensen met bijl: "Vermoedelijke terreurdaad"

Uncategorized

Man verwondt acht mensen met bijl in Zweden: “Vermoedelijke terreurdaad”

Pieter Van Berkel

In het zuiden van Zweden heeft iemand mensen aangevallen met een bijl. Zeker drie slachtoffers bevinden zich in levensgevaar. De autoriteiten spreken van een mogelijke terreurdaad.

De feiten vonden plaats in het stadje Vetlanda. Er vielen zeker acht gewonden toen iemand mensen aanviel met een bijl. Zeker drie slachtoffers zijn in levensgevaar en twee zijn zwaargewond.

De politie heeft de vermoedelijke dader neergeschoten en gearresteerd. Het gaat om een twintiger die reeds bekend was bij de politie voor kleine misdaden. De autoriteiten gaan er voorlopig van uit dat de dader alleen handelde.

De politie sluit niet uit dat het om een terreurdaad gaat. Momenteel loopt een onderzoek naar “poging tot moord”, zegt lokaal politiehoofd Jonas Lindell. “Dat is de strafrechtelijke classificatie die we hebben. Er zijn details in het onderzoek die ons eventuele terroristische motieven doen onderzoeken, maar op dit moment kan ik niet in details treden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen