Demir vraagt federale regering om mee in cassatie te gaan tegen Klimaatzaak

Demir zegt zich te verzetten tegen "opgelegde de-industrialisering". Photonews

Uncategorized

Minister Annelies Verlinden: “Reisverbod kan misschien sneller opgeheven worden”

Anton Schelfaut

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is het verbod op niet-essentiële reizen voor herziening vatbaar. Dat heeft ze gezegd in het RTL-programma ‘C’est pas tous les jours dimanche’. “Als wij tijdens het overlegcomité van 26 maart vaststellen dat de situatie is verbeterd, kunnen wij misschien besluiten de grenzen weer te openen”, klinkt het.

Het Overlegcomité besliste vrijdag om het verbod op niet-essentiële reizen te handhaven tot 18 april. Dat vertelde premier Alexander De Croo (Open Vld) op de persconferentie.

Minister Annelies Verlinden was zondag te gast in ‘C’est pas tous les jours dimanche’. Daar kreeg ze een getuigenis te zien van een kijker met een tweede verblijf in Frankrijk. “Ik begrijp dat het voor mevrouw moeilijk is, maar reizen naar het buitenland om toeristische redenen is nog steeds te gevaarlijk. Het is te moeilijk omdat we geen vat hebben op de maatregelen die in het buitenland van kracht zijn. In andere landen kan het zijn dat de horeca bijvoorbeeld geopend is, iets dat in België niet mogelijk is.” 

Verlinden benadrukte evenwel dat het reisverbod voor herziening vatbaar is. “Als wij tijdens het overlegcomité van 26 maart vaststellen dat de situatie is verbeterd, kunnen wij misschien besluiten de grenzen weer te openen.”

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert verkondigde bij VTM Nieuws eenzelfde boodschap. “Er moet een evaluatie plaatsvinden of het verbod op naar het buitenland gaan moet worden gehandhaafd tijdens het paasverlof. Het kan ook dat er opnieuw een negatief advies wordt gegeven in plaats van een verbod.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen