Illustratieve foto Shutterstock.

Illustratieve foto Shutterstock.

Uncategorized

Nederlandse vrouw lag al weken dood in huis, politie miste haar drie keer

Ruben Notteboom

Een Nederlandse vrouw die al wekenlang vermist was, werd teruggevonden in haar eigen appartement. Ze lag in haar appartement op de zetel verborgen onder een hoop spullen. Het vreemdste aan de zaak is dat de politie al drie keer binnen was geweest. Ze vonden haar echter niet. Dat werd maandag bekend gemaakt tijdens de eerste inleidende zitting in de rechtbank.  

Op 9 oktober 2020 werd het slachtoffer als vermist opgegeven. Haar familie lanceerde een videoboodschap op Facebook in de hoop dat het slachtoffer, Gita, zich ergens levend schuilhield. Pas op 24 oktober werd haar lichaam dan teruggevonden. De politie hield haar ex-vriend aan op verdenking van moord.

Lijk was al aan het ontbinden

Volgens de politie lag ze onder een stapel spullen. Haar lichaam was al in een vergevorderde staat van ontbinding. Haar ex-vriend moet dus al die tijd naast haar lichaam hebben gezeten. Over het motief van de dader is nog niets duidelijk, maar men vraagt zich wel af hoe het kan dat iemand zo lang onder een stapel spullen verborgen blijft, iemand zo lang naast het lijk van zijn slachtoffer kan zitten en hoe het kan dat de politie drie keer een lijk mist.

Volgens hun buren leefden de twee deeltijds samen. Aan het Algemeen Dagblad vertelden ze dat de twee vaak ruzie maakten. Waarschijnlijk liep één van die ruzies uit de hand, waardoor de verdachte het slachtoffer wurgde uit woede. Zijn advocaat spreekt dat echter tegen. Ze eist de onmiddellijke vrijlating van haar cliënt “omdat het niet duidelijk is dat hij er iets mee te maken heeft en hij beweert het slachtoffer al een tijdje niet meer gezien te hebben.” De rechtbank vond echter DNA van de verdachte op de nek van het slachtoffer. Daarnaast vond de politie duidelijke sporen van hem in het huis, dus hij was er zeker aanwezig.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen